Nyheter

Stöd för tankstationer i Klevshult och Värnamo

Nyheter Naturvårdsverket beslutade i dag om att ge företaget REH 2 AB 355 miljoner kronor i investeringsstöd från Klimatklivet för att för att bygga 24 nya vätgastankstationer som producerar vätgasen på plats. I Jönköpings län innebär det tankstationerna Rasta i Klevshult och Rasta i Värnamo

Pressbild

Förnybar vätgas som fordonsbränsle är nästan helt fri från utsläpp av växthusgaser och de här investeringarna beräknas minska utsläppen med 21 000 ton koldioxid per år.

– Det är glädjande att det etableras tankstationer för fossilfri vätgas i länet genom Klimatklivet. Dessa etableringar är viktigt lokalt men även för hela södra Sverige. Vätgas har varit i ropet både regionalt, nationellt och internationellt – nu ser vi äntligen att investeringarna kommer på plats med hjälp av Klimatklivet, säger Jesper Agrelius, klimat- och energiutvecklare på Länsstyrelsen.

Vätgasen produceras på plats vid tankstationen med förnybar el.

Tankstation för vätgastillverkning på Rasta i Vaggeryd, totalt 70 procent investeringsstöd – 14 788 679 kronor i stöd. Samma gäller för Rasta i Värnamo.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Stöd för tankstationer i Klevshult och Värnamo

Det låter spännande, men hur ska det gå till?
-Jag antar att det är el som ska producera vätgasen.
Var ska den produceras? Vi är i ett läge där en hel massa projekt, stora och gigantiska, ska använda el för att förverkligas. Vi vet ju smärtsamt att det inte finns el till vettig kostnad idag, eller miljövänligt producerad om den ska räcka till.
När kommer den planen? Borde den inte finnas innan ett statligt verk beslutar om subventioner på nästan 15 miljoner per tankställe?

Mycket intressant satsning som i första hand kan möjliggöra att transportsektorn kan minska utsläpp av koldioxid! Detta kan komma att ersätta batteridrivna fordon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *