Nyheter

Stopp för post och paket

Nyheter För att begränsa spridningen av coronaviruset har flera länder stängt sina gränser för persontrafik, vilket innebär att stora delar av flygtrafiken stoppas. Det leder till stora brister i transportkapacitet och därmed stopp för post och paket till stora delar av världen.

Från och med den idag kan PostNord endast ta emot försändelser för befordran till nedanstående länder. Transporterna av post och paket kommer i många fall att ske till lands eller sjöss och kan komma att ta längre tid än vanligt. Länderna som berörs är; Alla länder inom EU, Australien, Hong Kong. Island, Japan, Kanada, Lichtenstein, Norge, Ryssland, Schweiz, Storbritannien, Sydkorea, USA och Åland

Postnord arbetar för att hitta möjligheter att skicka försändelser till övriga länder i världen, men kan för närvarande inte ta emot post och paket annat än till ovanstående länder.

Från och med idag kommer försändelser till övriga länder som ändå kommer in att lagras hos Postnord till dess att det är möjligt att skicka dem vidare.

Listan med länder kan komma att förändras snabbt. På postnord.se finns aktuell information. Flera länders postar har sedan tidigare meddelat att man inte lämnar ut försändelser genom fysiska möten, vilket i många fall försenar postgången inom länderna.

Arkivfoto

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *