Nyheter

Stor kostnad för ersättningslokaler till Hjortsjöskolan

Nyheter Som vi skrivit om tidigare har mellanstadiet på Hjortsjöskolan byggnadsrelaterad ohälsa och har byggnadstekniska brister. Lokalerna är inte lämpliga att bedriva skolverksamhet i och kan medföra skadlig inverkan på hälsan. Därför förses verksamheten med ersättningslokaler fram tills att de befintliga lokalerna kan användas igen.

– Det här är en sak som eskalerade snabbt och som måste lösas. Fram tills nu har vi inte vetat exakt kostnad, men nu vet vi vad vi behöver under den här perioden. Planen är att de tillfälliga lokalerna ska användas fram tills i början av 2023 och därefter avvecklas, berättar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

Kostnaden kommer att bli totalt 10 miljoner kronor. Hyra av moduler, markarbeten, fjärrvärme, el fiber, vatten- och avlopp med mera beräknas kosta 8,5 miljoner kronor. En ny busshållplats beräknas kosta 700 000 kronor, vägarbeten (bland annat utökad vändyta och infarter) har budgeterats för 300 000 kronor och en halv miljon kronor har beräknats som återställningskostnad.

– Vi flyttar en skolbusshållplats till Gliets gata där det finns en ficka redan och bygger en ficka till, så vi samlar skolbusshållplatserna till en gata. På så sätt skapar vi en tryggare avlämning. Den skolbusshållplatsen blir permanent, berättar Jerry.

– Det är tänkt att de tillfälliga lokalerna ska avvecklas i början av 2023, men vi har tagit höjd och möjligheten finns att vi kan förlänga om behovet finns. Då vi kan också lägga till fler byggnader eller ta bort byggnader om behovet ändras. Nu lägger vi så mycket pengar på att ställa det på plats, så då är det viktigt att kunna förlänga och förändra om något oförutsett hänt till dess, avslutar Jerry.

De nya ersättningslokalerna börjar komma på plats

Taggar

Dela


8 reaktioner på Stor kostnad för ersättningslokaler till Hjortsjöskolan

Det verkar vara många kommunala fastigheter i Vaggeryd som kostar skjortan. Då finns det väl inte några pengar kvar att investera i övriga kommunen.

Håller med Peter.

Sedan är 15 miljoner ” billigt” för kommun om man ser till dem som få leva med hälsoproblem på grund av dåligt underhåll av byggnaden och har behövt jobba eller gå i skolan i dessa lokaler.

Det är en skam för kommunen.

Vad är detta för kommun man bor i? Bygger “tillfälliga undervisningsbaracker “ som blir permanenta. Ingen underhåll av fastigheter och mer skattepengar till vissa “speciella” företag som bygger skit och riskerar våra barns hälsa. Vem ska ta ansvar?

Försummar man skolorna och brister underhållet så är detta slutresultatet. Det kunde alla utom valda politiker räkna ut.

Pinsamt att det fått gå så här långt med skolor som läcker, möglar och är en fara för barn och pedagoger.

Det är ju tyvärr värre än pinsamt. Men man undrar ju var är lärarfacket och deras skyddsombud som har accepterat att deras medlemmar utsätts för så långvariga hälsorisker.

Hade detta lagts på underhåll från början så hade det inte blivit så mycket eller hur… Man behöver inte vara geni för att komma på det eller hur.

Det är nog glest med sådan logik i det här styret. De verkar hylla tanken att om man skjuter fram allting så kanske det löser sig självt. Verkligheten visar ju helt andra resultat med mycket fördyringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *