Nyheter

Stor renovering av Vsbo

Nyheter I veckan har byggnadsställningar dykt upp runt fastigheten slätten fyra längs Artillerigatan och Södra vägen i Skillingaryd.

Fastigheten Slätten 4  [1/5]

John Nordin leder arbetet  [2/5]

Byggställningar uppställda och redo  [3/5]

Hela fasaden ska bytas  [4/5]

Entrétaken redan borta  [5/5]

Det är ett stort renoveringsarbete som tar fart nästa vecka i centrala Skillingaryd. Fastigheten som är byggd 1952 har inte genomgått någon fasadrenovering men nu är det snart dags. Förutom att tilläggsisolera, sätta upp nya entrétak, byta balkongfront och balkongplattor så ska även den gamla skorstenen rivas.

– Nästa vecka påbörjas arbetet med att riva skorstenen, berättar John Nordin som är arbetsledare på Vsbo. Därefter börjar arbetet med att riva ner den gamla putsen för att sedan isolera och sätta ny puts.

Än så länge har entrétaken tagits bort och samtliga balkonger är låsta; de boende får åter tillgång till dem först då arbetet är avslutat. Arbetet på att byta betongplattorna på balkongerna kommer påbörjas relativt direkt men sista ytbehandlingen sker först när övriga arbetet är klart.

– Jag tror att de boende kommer bli nöjda med arbetet, säger John. De ser att behovet finns och att vi isolerar kan också påverka energiåtgången för de boende.

Huset kommer även att få en ny färg, en grågrön puts väntas som tagits fram tillsammans med Happy Homes i Vaggeryd. Arbetet på fastigheten beräknas pågå fram till början av november.

Vsbo arbetar hårt för att renovera sina fastigheter och arbete pågår i såväl Vaggeryd, Skillingaryd, Hok och Klevshult. Under sommaren prioriteras måleriarbeten men framåt hösten kommer det kanske komma igång stambyten som just nu ligger på upphandling. 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Stor renovering av Vsbo

Hyresgästerna betalar med all säkerhet. Fastigheter som är 50 år gamla som det behövs göras nån stor förändring på får hyresgästerna stå för. Trots de hyr o få ökad hyra med nån hundring om året
Heja

Fasaden spricker och putsen lossnar!
Och det är inte tal om inglasade balkonger!
Det är bättre renovera innan skadorna blir för stora!

Thomas.H – men rimligen bör väl arbetslösa i kommunen ha första tjing på dessa jobb, eller? Och de bor väl då redan i kommunen så varför ska det behöva renoveras är min fråga. Jag kan inte se att det föreligger några akuta renoveringsbehov.

Men visst ni som bor där i lägenheterna lär väl bli varse när hyreshöjningarna kommer…

Det bör inte bli några hyreshöjningar. Hyresgästerna har ju investerat i den här renoveringen sedan 1952.

Jag brukar vara irriterad på Vsbo men för närvarande gör de ett imponerande jobb att rusta upp fastigheter som börjat förfalla.
Nu hoppas man de planerar och startar nybygge i Skillingaryd.
Finns redan nu efterfrågan och om kommunen ska växa krävs offensiva metoder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *