Nyheter

Stor succé för premiärmässan

Nyheter Initativtagarna till Hem- och byggmässan i Vaggeryd var rörda över det enorma engagemanget.

Nöjda initiativtagare; Bengt och Stefan

När portarna öppnades till gamla Coop i centrala Vaggeryd strömmade besökare in. På mässan lockade tipspromenad, ett 20-tal utställare, bra mässpriser och besökarna var minst sagt mycket nöjda.

Initativtagarna Bengt Carlsson på Beijers och Stefan Aronsson på Happy homes hade det stora leende under förmiddagen.

– Vi har faktiskt rätt mycket i vår kommun, konstaterar Bengt och Stefan berättar att de båda funderat ut någon form av samverkan i de tomma centrala lokalerna.

– Vi kanske inte hade tänkt oss så stort, men det här blev så fantastiskt bra. Det är så mycket besökare och utställarna har kommit till oss här under senvintern och frågat om de får vara med i en monter, berättar Bengt och Stefan.

Vaggeryds energi hade med sig bland annat en elladdstolpe in på mässan och Krister Lundgren hade fullt upp att prata energifrågor med alla som kom in till deras monter. Anna Claesson på Jul-Ljus i Hok visar upp att hon inte enbart har julsaker.

– Jätteroligt att få vara med här och det är så mycket folk. Jag har chansen att visa upp ett axplock av vad som finns i min butik och mässan är ett mycket bra initiativ, menar Anna.

Strax bredvid står Håkans Fastighetsservice med Håkan och Dennis som tyckte det här var ”kanonkul” och visar besökarna robotgräsklippare och övriga tillbehör till kommande trädgårdsarbete i sin välbesökta monter.

– Härligt att se allt engagemang, både av företagen och besökarna. Vi har pratat mycket husvärderingar och läget på bostadsmarknaden. Några har juridiska frågor om kontrakt bland annat, säger HusmanHagberg.

Ungdomarna på Fenix finns på plats med sitt spel och hade redan, efter en timma, sålt ett 30-tal spel. De unga företagarna hade varit på UF-mässan på Elmia i veckan, men där fanns inte deras målgrupp, men på Hem- och byggmässan var det annorlunda.

– Så här mycket folk har det aldrig varit i Konsum i Vaggeryd. Det här bevisar att vi ska handla hemma, säger besökaren Kjell Boberg.

Elbyrån visar upp belysning, solceller och inbrottslarm och killarna i montern hade fullt upp under de första timmarna.

– En stor eloge till Stefan och Bengt. Det här är helt fantastiskt och rätt i tiden. Det behöver inte vara så märkvärdigt med en monter, vi är verkligen inte vana att bygga montrar, men mässan lockade otroligt med besökare, säger Håkan ”Pallis” Gustafsson som nyss kommit hem från Vasaloppet.

Villaägarna i Finnveden söker nya kontakter, både på företagsplanet och i medlemsregistret.

– Vi är här idag för att leta efter nya samarbetspartners, det kan vara Håkans Fastighetsservice exempelvis. Vi har pratat med många idag och här är över väntan med besökare, säger Gert Strömkvist från Skillingaryd.

– Vi har många privatkunder och nu fick de chansen att träffa oss, vanligtvis bokar man via mail eller telefon, men nu är vi här och det var överraskande stor uppslutning. Vi är jättenöjda och glada att killarna tog initiativet, säger man på Ire & Lind Trädgård.

Tävlingarna avlöser varandra i montrarna och många provade lyckan på att såga en bit på 332 gram och sågmästaren som är närmast vikten vinner en skruvdragare. Vid El-Agentens monter har Frans Gunnarsson fullt upp. Han är specialist på solpaneler och han har haft minst sagt fullt upp.

– Fantastiskt mycket folk och jag har pratat solpaneler hela dagen. Många som har fått upp intresset med paneler och har många frågor om hur och var, säger Frans snabbt innan nästa kanske blivande kund kommer ”som ska dra sitt strå till stacken” på Vaggeryds gård.

– Det är första gången vi medverkar på en mässa och vi har inte gjort någon monter förut. Jag är väldigt överraskad positiv till vad fint alla företagen har gjort, säger Jörgen Johansson på El-Agenten och visar upp att man kan styra ljuset där hemma via en app i telefonen.

"Inte omöjligt att det blir fler gånger"

Fastighetsbyrån med Bodil Mattsson lockar till sig besökare genom att ”Gissa vikten”.

– Över 350 svar har jag redan fått in och då har mässan bara varit öppen i knappt två timmar. Vi har även utlottning till de som väljer att sälja sin villa eller bostadsrätt. Vinsten är en spaweekend på Hooks Herrgård, menar Bodil när maken Ulf kommer förbi och undrar över hur det blir med maten där hemma idag…

– Bra initiativ det här, hoppas att det här kan hjälpa upp att fylla tomma butikslokaler. Vi saknar en urmakare, Mimmis magasin, en bokhandel samt radio- och tvaffär. En del frågor på tipspromenaden var svåra, men vi gör så gott vi kan, säger Gunbritt och Lars Tiderblom, som för övrigt firade sin födelsedag på mässan, från Vaggeryd.

Vid Städlaget fanns Martina Gerleman och Adis Begovic och de, som alla andra, var lyriska under mässan.

– Det här har vi aldrig varit med om och vi blev mycket positivt överraskade, det har varit väldigt mycket besökare hos oss. Vi visar bland annat tak- och fasadtvätt som ska göras var tionde år. Många visste inte att det behövdes, men nu vet dom, säger Adis med ett leende.

Vaggeryds kommun har monter där Tina Blomster, samhällsutvecklaren, pratar tomter och bostäder, då framför allt Västra strand som släpps inom några dagar. Där kan man preliminärboka en tomt och starten för området blir i augusti då infrastrukturen ska vara färdigbyggd.

– Oj vad besökare. Jag har pratat i flera timmar. Vilket intresse, hinner Tina säga innan en ny besökare kommer till montern och undrar ”Jag är intresserad av bostäder, till vem kan jag vända mig”?.

Fotnot; Imorgon kommer bildsvep från mässan.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Stor succé för premiärmässan

Fantastiskt bra initiativ. Det visar att vi har många duktiga företag, butiker och föreningar i vår kommun som vill satsa på vår hemmaplan.

All kredit till de som tog initiativet att arrangera denna mässa !
Det visar att vi har mycket bra service på hemmaplan o en hel del butiker som kan erbjuda saker.

Tack för alla trevliga kundmöten och även ett tack till ett bra intiativ, Stefan på Happy Homes samt Bengt på Beijers. Hoppas det kommer att bli en ny tradition. Första lördag i mars😃😃🦋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *