Nyheter

Storgatan ska bli trafiksäker

Nyheter Tillsammans med tekniska utskottet och ortens handlare ska nu kommunstyrelsen jobba fram ett förslag till att förbättra Storgatan i Skillingaryd. Raka vägen genom tätorten som i nuläget medför höga hastigheter kan bli ett minne blott.

Arkivfoto från 1944. Mycket har förändrats med inte raka vägen genom Skillingaryd i sig. Den är detsamma

Våra politiker har nu fått Storgatan i Skillingaryd i sina händer. Ett beslut, för att komma vidare i arbetet, behöver fattas om utvecklingen av Storgatan ska fortsätta. Storgatan har varit ett eget projekt i några år och flera skisser har tagits fram av kommunens stadsarkitekt.

Ska utredningen fortsätta?

– Storgatan ser ut som den gör och det finns planer i tidigare idékatalog, men nu ska vi gå till verket och få in synpunkter. Vi kommer överlämna det här ärendet direkt till tekniska utskottet. Handlarna ska få säga sitt och möte med Intresseföreningen ska planeras i ärendet. Vi är skyldiga att skapa en bra och trafiksäker miljö. Idag är det bara en raksträcka och den har sett ut så här så länge vi kan minnas. Samtidigt får vi ha i åtanke att den används till omledningsväg om europvägen skulle stängas av, så vi måste givetvis kunna köra på vägen. I nuläget finns inga pengar till detta, men underlaget bör vara med i kommande budgetarbeten, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsen ordförande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Storgatan ska bli trafiksäker

Hur många incidenter har inträffat på den gatan de senaste 25 åren?
Jag vet inte men kanske några mindre plåtskador.
Är nu tanken att det ska bli lika jobbigt åka där som det är i Vaggeryd?
Raksträckor med fri sikt brukar vara positivt i trafikhänsyn.
Varför krångla till något som fungerar?
Om fartgränsen hålls så kan det inte bli säkrare

Bredda vägen, öka hastigheten till 70 km/timmen , sätt dit trafiklysen o övergångsställe, Fixa fler parkeringsplatser, bygg rondeller, ja vi MÅSTE värna om bilismen! Snart tar alla gångtrafikanter o miljövänner över Skillingaryd!

Bygg en rondell vid korsningen frälsningsarmén. Sen gör en avsmalnad vid hårfrisören och en Väggbula inte långt efter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *