Nyheter

Större polisinsats i Skillingaryd – misstänkt föremål säkrat av bombskyddet

Nyheter I sydvästra delen av Skillingaryd pågår en större polisinsats. Enligt läsare finns minst sju polisbilar på plats. Åkersvägen och Mellangatan är avspärrad. Misstänkt föremål i bil, två gripna och bombskyddet är på plats. Texten uppdateras fortlöpande.

Åkersvägen var avspärrad  [1/4]

Stopp för passage  [2/4]

Polisbil efter polisbil  [3/4]

Den aktuella bilen och bombgruppen  [4/4]

Vid 01.30 kontrollerade polispatrull en personbil i på Mellangatan i Skillingaryd. Vid kontroll påträffades ett misstänkt farligt föremål i bilen.

– Vi har spärrat av runt bilen och de två personerna som färdades i bilen greps. De gripna är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Rättsläget är försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesman.

Under måndagsmorgonen var det nationella bombskyddet (NBS) på plats för att undersöka och hantera föremålet.


Texten uppdaterad klockan 09.30: De gripna har anhållits efter beslut från åklagare, det är åklagare som leder förundersökningen.


Texten uppdaterad 09.50: Bara fyra polisenheter kvar på platsen nu mot tio tidigare. Föremålet har säkrats av det nationella bombskyddet. Avspärrningarna har hävts.


Texten uppdaterad 10.25: Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot någon eller något samband med en brand nyligen vid Sörgårdsskolan


Foto: Per Bunnstad


På grund av personangrepp med mera  har vi stoppat fler kommentarer.

Taggar

Dela


Läs mer

Fortsatt häktning efter bombdramat
10 kilo dynamit skulle döda fem personer
Tilltänkta måltavlan själv inför rätta
Nu inleds bombrättegången

12 reaktioner på Större polisinsats i Skillingaryd – misstänkt föremål säkrat av bombskyddet

Jag tycker att de kan informera på grund av att det var en hel del poliser på Smålandsgatan. När man hämtar och lämnar på förskolan/skolan kör man ofta på den för att ta sig till och från Tegnérgatan där förskolan ligger. Det kan ju skapa en del oro för barnen, även föräldrar. Samt att en del skolbarn kanske vill gå och kolla. Det är inte är optimalt i ett läge där NBS (Nationella bombstyrkan) är på plats samt med tanke på vad som skett tidigare. Även om det sägs att det inte har något samband. Men det visste man ju inte initialt.
Tycker att det är rätt självklart att det kan skapa oro och att man vill ha information när förskolan/skolan ligger i samma område.
Men informationen har nu nått föräldrarna.

Håller helt med dig Lisa! Inte underligt att det blir oroliga föräldrar och kommuninvånare.

Patrik, jag tycker inte att någon kommentar är dum är. Vilken riktar du dig till? Själv känner jag att det inte alls är lustiga tankar varför informationen kommer här. Hur förklarar man för barnen att det springer runt folk med lustiga dräkter på sig runt husen vid skolan. Dålig information skapar spekulationer.

Först är det folk i dräkter vid så kallade branden vid Sörgårdsskolan som tydligen skulle innehålla sprängämne i en bil.
Några dagar senare är det en bil med sprängämne som stoppas på gatan ovanför där polisens spanare har haft kontroll. Inget samband, någon bör ju ljuga, snarare för att hålla nere oroligheterna.

”Texten uppdaterad 10.25: Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot någon eller något samband med en brand nyligen vid Sörgårdsskolan”
Konstigt att det inte har något samband, Polisen kan då förklara varför det har haft span en hel vecka efter så kallade branden i bil vid Sörgårdsskolan om det nu bara skulle vara en vanlig brand….

Att man som förälder får ta del av detta så här… Ingen som helst information om detta från rektorerna på vare sig förskolan eller skolan.

Varför skulle de gå ut med det menar du ”mamma” Den var ju inte vid skolan eller förskolan och uppenbarligen inte tillräckligt nära för att utgöra hot för barnen då polisen givetvis hade utrymt isåfall-

Jaha, två gånger inom loppet på en vecka.
Stabilt att föremål placeras när det ligger precis intill både Bullerbyns förskola och Sörgårdsskolan.
Bra att poliserna åtminstone vart alerta, men tråkigt att vi drabbas även här i vår kommun.

Det va en gammal kompis till mig som sa att det aldrig händer något i Skillingaryd… Just det…

Kommentarsfunktionen är stängd