Nyheter

Stort samförstånd till slut om LIS-planen

Stort samförstånd till slut om LIS-planen

Nyheter Den debatt som ledde fram till beslutet om att anta LIS-planen,  landsbygdsutveckling i strandnära lägen, ledde inte till några ordväxlingar.

Till slut tycks alla vara tämligen överens.
Allan Ragnarsson (M): Utredningen är väl värd att läsa och ger en bra bild av hur kommuns ser ut. Det har funnits många olika åsikter kring bebyggelse nära stränder. Om vi tidigare haft de bestämmelser vi nu är det inte utan att man undrar hur Sverige hade sett ut. Jag anser att man måste tillåta bebyggelse nära stränder, i synnerhet som vi i Vaggeryds kommun har mycket vatten och många sjöar.
Ulf Abrahamsson (C): Nu tror jag att vi har en plan som alla kan stå bakom, nu är det viktigt att vi får ut en bred information från kommunledningskontoret om vad LIS innebär för samhället och för markägarna.
Berry Lilja (S): Det är viktigt att veta att allmänheten fortfarande har tillträde till alla stränder.
Johnny Wackt (KD):  När vi i miljö- och byggnämnden 2010 fick bakslag från länsstyrelsen i ett antal strandärenden tog jag kontakt med Niklas Aronsson på länsstyrelsen. Han ansåg att vi dåligt hade motiverat våra förslag och uppmanade oss at komma in med en ny plan. Nu har vi en handling som hjälper  oss i miljö- och byggnämnden på ett utmärkt sätt med beslutsfattandet.

Fängen, en av många sjöar med så kallat strandnära läge. Foto: Ulla Lindelöf

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *