Nyheter

Studenterna laddar för balen på Herrgården

Nyheter Snart är den högtidliga balen vid Herrgården i Hok för årets 43 Fenixstudenter. Vi har träffat balkommittén

Balkommittén berättar om förberedelserna

I höstas började kvartetten, vi träffar på Fenix, sitt arbete med årets skolbal. Den 14 juni tar treorna studenten och 10 dagar tidigare är den högtidliga balen.

– Det var svårt att hitta ett datum så det inte krockar med andra balfester i regionen. Det har varit ett pussel att få till allt. Det är 47 elever som ska gå balen och det blir 23 par. Vi är rätt så liten årskull som går ut jämfört med tidigare år så vi får plats i herrgårdens huvudbyggnad vilket blir mycket bra, börjar Emilia Carlsson berätta som förutom sitter i kommittén även är balvärd för kvällen på Hok.

– Det första vi gjorde var att åka ut till herrgård och boka upp, samt att öppna upp anmälan så vi fick reda på hur många som var intresserade av att gå, säger Hilma Lindqvist från Mörkhult.

660 kronor kostar det att gå på balen per person och, förutom maten, ingår det ett glas bubbel och två glas till maten samt placeringskort och blomsterarrangemang som Acleja ska göra.

Ensam kille i balkommittén är Isak Gustavsson från Ekhult.

– Måste vara någon som sätter ner foten, skrattar Isak och ser på tjejerna och säger rätt så kvickt ”men vi är eniga och samarbetar bra”.

– Vi har lagt ner mycket tid på det här. Det har inte varit lätt då vi är inne i slutspurten i skolan också. Men det är roligt att planera, säger Ellen Weidman från Vaggeryd som även nämner att balen i år kommer att vara något utöver det vanliga.

– Bordsplaceringen har varit det svåra, det är inte lätt att få alla 100% nöjda, men vi hoppas att de blir det ändå. Vi är inte så många elever och alla känner alla, säger Hilma.

Emilia Carlsson tillsammans med Axel Ekström är balvärdar och har tillsammans med hela kommittén planerat allt i minsta detalj.

– Vi träffas på eftermiddagen vid Cirkel K i Skillingaryd där vi ska se till att få alla bilar i rätt ordning. Vi tyckte inte om upplägget på torget i Skillingaryd, så vi åker till Hemköps parkering istället, vidare till Fenix och därefter ska vi vara på Hok klockan 18. På kvällen har vi gjort ett schema som börjar med välkomsttal och avslutar i puben efter vi ätit Herrgårdens nya trerätters, berättar Hilma, Ellen, Isak och Emilia.

Samtliga studenter i balkommittén har kläderna klara, möjligen kanske någon saknar ett smycke eller väska som ska inhandlas…

– Jag har köpt min klänning. Den är aprikosbeige, säger Emilia.

– Min är rosalila och jag har också köpt min, berättar Ellen medan Hilma talar om att hon har ritat sin klänning och en sömmerska sytt.

– Marinblå kostym ska jag ha, kommer väl se ut som alla andra killar antar jag. Ska klippa mig också innan, men resten fixar jag till själv, säger Isak från Ekhult.

– Det får vara vilket väder som helst bara det inte regnar, kommenterar Hilma som bokat tid hos frisören på förmiddagen.

I årets balkommitté har följande elever varit med Emilia Carlsson Vaggeryd, Isak Gustavsson Ekhult, Hilma Lindqvist Mörkhult, Ellen Weidman Vaggeryd och Filippa Nordfors Skilingaryd.

Från vänster; Ellen Weidman, Isak Gustafsson, Hilma Lindqvist och Emilia Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *