Nyheter

Summerade tipsåret 2018

Nyheter IOGT/NTO i Vaggeryd har nu satt punkt för tipspromenader och cykeltips på Bäckalyckan.

Jonas Olsson underhöll vid avslutningen

Tipsavslutningen på Bäckalyckan samlade drygt 40 personer ur den personal som vid sammanlagt 21 tillfällen har utgjort arbetslag för de olika motionsarrangemangen i föreningens regi.

För underhållningen svarade folkmusikanten Jonas Olsson från Bron utanför Byarum som bjöd på ett mycket uppskattat framträdande med inslag hämtade ur dels den svenska folkviseskatten, dels amerikansk country and western-musik.

Den årliga summeringen av tipsaktiviteterna föredrogs av föreningens ordförande Roland Emanuelsson och berättade om sammanlagt 1 664 starter på cykeltips och tipspromenader, en siffra som ska jämföras med fjolårssiffran på sammanlagt 1709 starter.

Våren med 558 starter på sju tipspromenader var inte fullt lika bra som föregående år med 629 starter. Detta jämnades ut med råge under hösten som gav fina 661 starter mot 522 i fjol. Trots det gav året ett sammanlagt minus och det beror på att vädret helt enkelt var för varmt, även kvällstid under sommaren. Det gjordes blott 445 starter på cykeltipset mot 558 förra året.

Efter redovisningen blomsterhyllades de fyra personer som på ett synnerligen förtjänstfullt sätt svarat för frågorna under tipspromenaderna: Lena Karvinen, Gunilla Wallenberg, Monica Johansson och Kjell Axelsson

Det är dock lite dystert att jämföra bakåt i tiden. 2009 samlade de sju vårpromenaderna 1 014 personer medan hösttipsen då hade 1 010 deltagare, summa 2 024, alltså drygt 140 i snitt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *