Nyheter

Susande pilar i Skillingaryd

Nyheter Idag har bågskyttarna Vaggeryd haft öppet hus med unga som äldre besökare.  

Peter Nilsson visar hur man fixar till en skadad fjäder  [1/7]

Långt till målet  [2/7]

Men träffar ändå  [3/7]

De erfarna visar upp sig och tränar  [4/7]

Compoundbågar  [5/7]

30 besökare under dagen  [6/7]

Några av medlemmarna i klubben  [7/7]

I oktober 2017 flyttade bågskyttarna från sina gamla lokaler på Hovslagargatan i Skillingaryd till Fabriksgatan 35 i Skillingaryd och idag var det öppet hus i de nya lokalerna. Det bjöds på kaffe och kaka och alla som önskade fick prova på att skjuta med båge och strosa runt i den nya miljön.
– Det är en sport för hela familjer, berättar Peter Nilsson på plats. Vår inriktning är att få med olika åldrar. Alla från 7 år och uppåt kan skjuta bågskytte.

Under tre timmar har 30 barn, unga och vuxna varit på plats och testat sporten. Och att börja som vuxen är inget hinder för att bli en duktig bågskytt. Att ha flera olika åldrar som kan skjuta tillsammans tycker de drivande i klubben skapar en bra gemenskap då man kan hjälpa varandra.
– Vi har ungefär 15-20 personer per träningspass, fortsätter Peter. Det är lätt att anpassa efter sin egen svårighetsnivå då vi kan flytta måltavlor och har lättare och mer avancerade bågar.
Klubben har många bra skyttar och under lördagen är tre medlemmar i Oskarshamn för tävlingsskytte.

– Den nya lokalen passar oss perfekt, berättar Ingeborg Jonasson. Den andra var dyrare hyra och lite för stor för oss så nu kan vi ha bättre koll på allt.
I samband med inflyttningen har medlemmarna gemensamt arbetat med målning och lite snickeri för att fräscha upp lokalen som tidigare använts som lager och festlokal.

Nu körs det intensivt i lokalen fram till i april då det mesta av klubbens skytte flyttas till utomhusbanan i Vaggeryd.
Efter dagens öppna hus hoppas klubben att flera kommer och börjar skjuta och kanske fanns nästa guldmedaljör bland dagens besökare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *