Nyheter

Svar om nedskräpningen

Nyheter Igår skrev vi om den störande nedskräpningen vid vägarna

Arkivbild

Som vi skrev igår så förekommer det en hel del nedskräpning vid vissa vägar i kommunen och tog Hammarvägen i Vaggeryd och Alstervägen i Hok som exempel på platser där problemet finns.

Vi ställde frågan till kommunen om hur de ser på frågan och var eventuellt ansvar finns.

Hans Göransson på tekniska kontoret konstaterar att yttersta ansvaret ligger på de som faktiskt skräpar ned och påtalar att det är en straffbar handling. Om det skulle konstateras som sanitär olägenhet torde det vara miljö- och byggförvaltningen som kan agera som myndighet i ärendet.

När det gäller att städa upp så har tekniska kontoret som rutin att städa med de resurser man har tillgängligt, men att det görs en ordentlig insats på våren när snön har försvunnit.

Taggar

7 reaktioner på Svar om nedskräpningen

Är det nytt åkeri som har flyttat till Hammarvägen i Vaggeryd med dragbilar,sätt upp bajamajor och soptunnor i både Vaggeryd o Hok konstigare än så bör det inte vara.

Resurser saknas verkligen inte i den här kommunen. Sätt in arbetslösa av båda könen som går sysslolösa i vår kommun. Ett utmärkt tillfälle att ge dessa stackars människor en meningsfull fritid samtidigt som vår kommun hålls ren.

Titta också på hur det ser ut i skogen vid Götaström rastplats o mack där många lastbilar står ibland i flera dagar ofta på tomgång de använder skogen intill till tolalett och sopstation
Påsar med skräp dumpar en del när de åker vidare i rondellen

Ilandsproblem, precis som med allt annat med kapitalismen. ”Så länge jag har det bra och tjänar så mycket pengar som möjligt genom att göra så lite som möjligt.”
”Problemet kan inte lösas för problemlösning kostar pengar. Och vi vill inte ha negativitet runt omkring oss så vi skjuter ifrån oss ansvaret, gör ingenting och koncentrerar oss på det positiva.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *