Nyheter

Svenarums skola ”startar på nytt”

Nyheter Skolan, var som planerat, ett ämne som alla ville veta mer om när medborgardialogen i Svenarum gjordes. Om något år ska det bli en F-3. Del 2

Från barn- och utbildningsförvaltningen kom Ann-Margret och berättade om Svenarums skola

Skolan engagerar Svenarumsborna och Gert Jonsson (M) har fått till sig att ”Det här måste ni tag i innan kaffet”.

Ann-Margret Johansson från barn- och utbildningsförvaltningen är på plats.

– Det finns mycket barn i de yngre åldrarna här i Svenarum. Vi har två avdelningar inrymda i Svenarums skola. Vi öppnade i avvaktan på att det skulle byggas fyra avdelningar i Hok. När den är klar så är tänket då att det ska vara kvar en avdelning här i Svenarum. I takt med detta kommer skolan växa i Svenarum. Det ska vara en F-3 skola. Idag har den börjat med en grupp av förskolebarn, 8 stycken 6-åringar. När de blir ett år så fyller vi på med ytterligare en klass. När vi är framme med en F-3 så måste lokalerna i Hok vara klara för då saknas lokaler där. Vi bromsar in då vi har ett investeringsstopp, berättar Ann-Margret.

Får vi tillbaka fina slöjdsalen?

– Det där är något som kan växa in. Jag vet inte hur man kommer att utforma slöjden när skolan växer. Vi kan nog inte tänka att det blir som förr, svarar Ann-Margret.

Svårt att rekrytera lärare?

– Lärartillgången är stor i hela skolväsendet. Det är ett bekymmer som vi jobbar hårt med. Vi är stolta över att vi har så många utbildade förskollärare. Det är svårt i Svenarum, men det är också svårt i Skillingaryd och Vaggeryd. Det är ingen hög andel pedagoger som är sugna på att vara på en liten enhet. Kraven ökar på den ensamma läraren. Man får inte ge upp, har man skola ska man rekrytera. Det är ett bekymmer och det är av betydelse att ha utbildade pedagoger,

Tror verkligen Gert Jonsson (M) att skolan kommer igång här? Kommer det inte igång, så blir det kaos.

– Hoks skola är som nummer tre i kommunen som ska byggas, svarar Gert Jonsson (M) och säger att Svenarums skola ska bli en F-3 inom något år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *