Nyheter

Sverige eller inte – Majid får stöd av Jerry

Nyheter Majid Karimi får stöd av många och en av dem som skrivit till Migrationsverket om att Majid ska få stanna är Jerry Karlsson, Liberal politiker från Skillingaryd och tidigare arbetskamrat med Majid.

Sverige eller inte. Majid hoppas att man ska vända det till att han får stanna och får stöd av Jerry.

Det är lördag morgon och än så länge ganska tomt i Bittes styrketräningslokal vid Södra vägen i Skillingaryd. Några är igång och ett par av dem är just Majid Karimi och Jerry Karlsson.

Sista arbetsdagen före semestern

Jerry har skrivit till Migrationsverket med vädjan att man omprövar sitt beslut – brevet finns nedan.
– Det är så fel att utvisa någon som gör rätt för sig, har sysselsättning och allt fungerar för honom i samhället. Vi har ett alldeles för stelbent system, säger Jerry.

Fredrik Malm är Liberalernas utrikes- och migrationspolitiske talesman och han har också fått information i det här ärendet.

– Jag är mycket tacksam för stödet och vi får hoppas att det hjälper, säger Majid som har ett utvisningsbeslut hängande över sig.
Man har överklagat men om det hjälper vet man inte ännu.

Majid hoppas också att övriga i Skillingaryd som fått samma negativa svar om uppehållstillstånd ska få stanna.

Här finns länk till vår artikel i fredags.

Jerrys brev till Migrationsverket

Majid i arbete hos David Design

Jag har under en tid lärt känna Abdulmajid Karimi. Först som kollega på AGL-produkter och senare på David Design.

När Abdulmajid kom till dåvarande AGL-Produkter var det en ganska försiktig person jag mötte. Det som utmärkte sig redan från de första dagarna var hantverksskickligheten. Under i princip hela min yrkeskarriär har jag verkat inom möbelindustrin i olika roller. Många unga personer har passerat på de arbetsplatser jag har varit på och jag har inte någon gång tidigare träffat på en medarbetare med sådan fallenhet för arbetet som krävs på en möbelindustri.

Inte ens de som gått igenom en yrkesutbildning med goda betyg har visat liknande kunskaper. Vi jobbade med liknande moment och ofta landade det på mig att visa och instruera nya moment. I princip räckte det att visa en gång och sedan har Abdulmajid koll på hur momentet ska utföras.

Möbelbranschen är oerhört viktig för Sverige, tyvärr är det allt för få ungdomar som söker sig till yrket, precis som andra hantverksyrken.

Abdulmajid är en viktig medarbetare för möbelbranschen i Sverige i allmänhet och David Design i synnerhet. Under den tid vi jobbade tillsammans noterade jag också förmågan att komma i tid, att samarbeta, lyssna men också att uttrycka en motsatt åsikt om det var någon del i arbetet som kan göras effektivare och bättre.

Idag jobbar vi inte på samma arbetsplats men jag träffar Abdulmajid i veckorna då vi tränar på samma gym. Även här är han en skötsam ung man som håller ordning och gör rätt för sig. Alltid hjälpsam och alltid en stund över för att prata.

Jag motsätter mig ert beslut gällande Abdulmajid Karimi. Här en person som är självförsörjande, skötsam och tillför vårt samhälle viktiga kunskaper. Att inte låta honom stanna vore fel.

Jerry Karlsson 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Sverige eller inte – Majid får stöd av Jerry

Håller med om bilden o vad ni andra skriver. Kan inte kommunen skriva ett brev till Migrationsverket? Även med de andra som det skrivits om. Gert o Kent, ta tag i det

Tack Jerry Karlsson . Dessa ungdomar behöver vårt stöd, så har jag känt ända sedan de kom till oss 2015 som ensamkommande flyktingbarn . Vi behöver bombardera Migrationsverket med protester ,till förmån för att de ska få stanna.MVH Gullvi Alkemark .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *