Nyheter

Sydkoreanskt företag etablerar sig här

Sydkoreanskt företag etablerar sig här

Nyheter Det globala sydkoreanska logistikbolaget Pantos Logistics som erbjuder tjänster inom logistik och distribution kommer att etablera en distributionshub för Norden med verksamhet i Vaggeryds kommun.  

Vid travbaneområdet finns ett fint logistiskt läge. Arkivbild

Etableringen innebär att Pantos Logistics startar sin verksamhet i hyrda lokaler i Vaggeryd i juni..

– Vi är glada att kunna meddela att vi har etablerat vår första verksamhet i Norden i tillägg till vårt världsomspännande och omfattande logistiknätverk, säger Woojung Kim, Logistics Team Manager, Pantos Logistics. som är ett företag grundat 1977.

Näringslivsrådet, som ägs av Vaggeryds kommun och det lokala näringslivet, deltar i processen med praktisk hjälp för att möjliggöra denna etablering. Initialt handlar det om ett tiotal arbetstillfällen, men med möjlighet till utveckling av etableringen.

Företaget hyr in sig om PGF invid travbanan och just nu pågår inredning.
– Det här är roligt. Ett logisktcentra kan inte ha mycket bättre läge än här, säger Kenneth Karlsson vid kommunens näringslivsråd.
Det sydkoreanska företaget har tidigare inte haft verksamhet i Sverige men nu har man hittat hit. Företaget kommer att ta emot varor från olika företag och sedan distribuera dem.
– Många positiva nyheter nu som Mastecs ökade produktion och nu detta, noterar Kenneth.

– Pantos Logistics etablering är det första resultatet av det samarbetsavtal som Region Jönköpings län och länets 13 kommuner tecknade med Business Sweden i syfte att attrahera utländska investeringar till Jönköpings län 2 februari 2017. Det innebar vidare att Region Jönköpings län officiellt blev en Regional Partner till Business Sweden, säger Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör, Region Jönköpings län.

Business Sweden hjälper internationella företag att hitta investeringsmöjligheter i Sverige. Samarbetsavtalet innebär att de näringslivskluster som finns i Jönköpings län får hjälp av Business Sweden att attrahera internationella företag, vilket bidrar till att stärka länets näringsliv och attraktionskraft. Här är då samarbetet med en regional organisation nödvändigt för att hantera inkommande förfrågningar om utländska investeringar och etableringar i regionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *