Nyheter

Tågolycka i Vaggeryd – man avliden

Tågolycka i Vaggeryd – man avliden

Nyheter En allvarlig olycka har inträffat vid en obevakad  järnvägsövergång vid Mölna mellan Vaggeryd och Hok där en hjullastare har krockat med tåget.

Olycksplatsen  [1/9]

Räddningsfordon från Vaggeryd, Skillingaryd och Jönköping på plats  [2/9]

Hjullastaren demolerad efter krock med tåget  [3/9]

Järnvägsövergången till Mölna  [4/9]

Kraftigt demolerad hjullastare  [5/9]

  [6/9]

Hjullastare i krock med tåg  [7/9]

Kraftigt demolerad hjullastare  [8/9]

Hjullastare  [9/9]

Uppdaterad kl 13:30. Mannen, i 80-årsåldern, som körde hjullastaren har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. Polisen har börjat förundersökning om olyckan och vållande till kroppskada.

 

En man är mycket allvarligt skadad och dessutom är lokföraren lindrigt skadad.

Hjullastaren kom från en grusväg vid infarten till Mölna tre kilometer nordost om Vaggeryd. Tåget, på väg från Vaggeryd mot Nässjö,  har efter en lång raksträcka en högersväng knappt 100 meter innan övergången. Farten var därför hög vid kollisionen med hjullastaren som inte hade kommit över järnvägsövergången. Kollisionen blev mycket kraftig och kastade omkull hjullastaren som hamnade i diket mellan vägbanan och tågrälsen. Hjullastaren var kraftigt demolerad. En kvinna som var bland de första på olycksplatsen var chockad men kunde berätta för polis vad hon sett.

– Väldigt otäckt, jag har aldrig varit med om något liknande. Hoppas det går bra för mannen, det var en hemsk olycka, säger kvinnan till Skillingaryd.nu

Tåget lyckades stanna cirka 100 meter från olycksplatsen inte långt från bron över Lagan. Lindrigare skador kunde konstateras på de åtta passagerare och de tre i tågpersonalen. Räddningsarbetet beräknas pågå till eftermiddagen och fram tills dess är trafiken avstängd både på järnvägen och på väg 799 mellan Hok och Vaggeryd.

Fotnot; Texten uppdateras.

Sara Mejving

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *