Nyheter

Takbyte ledde till klagomål från granne: ”Bygga fyra meter högt plank”

Nyheter En fastighetsägare i Vaggeryd har inkommit med klagomål till miljö- och byggförvaltningen efter att grannen har bytt tak, vilket har resulterat i störande solreflexer in i den klagandes hus.

Taket på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay

Det var förra året som en boende i Vaggeryd bytte tak på sin fastighet, från pannor till plåt. En granne menar nu att det nya taket ger ifrån sig solreflexer som reflekterar från taket in i vardagsrummet. Strax efter att klagomålet inkom besökte miljö- och byggförvaltningen fastigheten och kunde då konstatera att taket ger ifrån sig solreflexer som är bländande och skapar en störning i synfältet som är kännbart under en tid efteråt.

Nu har nämnden berett ärendet och beslutat sig för att avvisa klagomålet. Detta då man inte anser att taket har en tillräckligt starkt bländande effekt och förekommer med tillräckligt hög frekvens för att olägenheten ska bedömas som betydande.

Den klagande grannen har svarat på beslutet på följande vis:

”Ni säger emot er själva i detta beslut då ni själva varit på plats och konstaterat att reflektionerna är väldigt starkt bländande. Frekvensen är dagligen med undantag om taket är snötäckt och helt mulna/regniga dagar. Men detta är väl ej tillräckligt hög frekvens? Men jag får väl bygga ett plank cirka fyra meter högt för att slippa reflexerna…”

Taggar

Dela


9 reaktioner på Takbyte ledde till klagomål från granne: ”Bygga fyra meter högt plank”

Tror inte att någon klagar utan det är befogat
Konstigt är ju att de som var där och tittade ändrade åsikt och inte står för sitt ord

Marie..
Varför bygga plank då kommer man ju definitivt inte se något. Men har svårt att tro man bländas dygnet runt. Den stunden man bländas, borde det vara enklare och billigare att i så fall att dra ner en persienn. Men alla är vi olika.. 😉

– Varför ska någon få blända sin granne?
– Varför ska den drabbade behöva sitta med persiennerna nere i sitt eget hem?
– Vem vill det?
– Fönster är till för att se ut genom- vackra dagar inte minst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *