Nyheter

Talludden och Gullvivan blir lägenheter

Nyheter Gensvaret från Jönköpings universitet var svalt när det gällde studentlägenheter på Talludden i Vaggeryd. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott ändrat inriktning, fast ändå inte.

Arkivfoto

Det fanns ett uppdrag från kommunledningen att undersöka möjligheterna att låta Jönköpings universitet hyra studentboende på Talludden, men nu släpper politikerna detta då intresset var lågt.

– Möjligen tyckte de att Talludden låg för långt från stationen. Så nu står vi där med 16 möjliga, och tomma, lägenheter och likaså på Gullvivan. Det är ett skriande behov av bostäder till företagarnas arbetare och studerande. Vi tog beslut i arbetsutskottet att ge uppdrag åt fastighetsenheten att hyra ut dessa lägenheter. Prissättningen ska vara för självkostnadspriser och vi ska inte göra några vinster på det här, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Jag ville ha Gullvivan som ett eget beslut, men det är bra att vi får tillgång till detta då behovet finns, så det gäller att passa på. Hyreskontrakt skrivs på sex månader i taget. Det blev som vi hade tänkt oss, säger Kenth Williamsson (S).

– Inflyttning blir snarast möjligt. Vi ska behandla alla lika och därför pratar vi om målgrupper där det gäller studerande eller arbetare i kommunen. Vi kan inte hindra andra från att söka ett sex-månaders-kontrakt, men vi vill gärna ha målsättningen att lägenheterna ska vara för studerande eller arbetare, avslutar Gert Jonsson (M).

I skrivelsen från arbetsutskottet går det att läsa att lägenheterna riktas mot företag och ungdomar i studie eller arbete. Syftet är att öka möjligheterna till arbete eller studier.

Förslaget från arbetsutskottet är att fastighetsförvaltningen får i uppdrag att hyra ut lägenheterna på Talludden och Sörgårdens Gullviva. En prissättning som sammantaget gör att vi erhåller självfinansieringsnivå. Målgruppen kan utgöra företag som har verksamhet på gång i kommunen och som har ett omgående behov av lägenheter. En annan målgrupp kan vara ungdomar som behöver en lägenhet för studier eller arbete i kommunen. Hyreskontrakten skrivs på sex månader.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *