Nyheter

Talludden redo för flyktingar

Nyheter Nu står evakueringsboendet i Vaggeryd i princip klart inför kommande flyktingström från Ukraina.

Thomas Fröding på baksidan av Talludden. Foto: Martina Ojala

Thomas Fröding som är verksamhetschef på boendet berättar:

– Vi har egentligen varit redo sedan i går men vi vet ju inte när flyktingarna kommer. Det kan bli på måndag eller om flera veckor, det vet vi inte än.

– Här finns plats för 50 personer och alla 16 rum är inredda med färdigbäddade sängar. Vi har två avdelningar med en gemensamhetsdel emellan. De här åtta rummen som finns i den södra delen har också ett litet pentry, det finns inte i norra delen. Alla rum har egen dusch och toalett och det är bra att de är handikappanpassade, för vi vet ju inte om det kommer äldre människor eller folk med funktionsnedsättningar.

– Personalfrågan är inte riktigt helt klar, men det var ett hundratal personer som sökte tjänsterna vi har lagt ut. Två personer är i tjänst sedan i onsdags och ytterligare en från och med måndag. Vi får fylla på efter hand när vi vet lite mer. Vi önskar att få 48 timmar på oss från att vi får information från Migrationsverket så vi hinner ställa i ordning. Blir det kris så får vi gå i från det och försöka vara ännu snabbare.

– Luncherna kommer vi att hämta på Hjortsjöskolan, middagar och mat på helgen hämtar vi på Furugården. Till viss del får personalen hjälpa till och värma och servera maten.

– Vi tror ju att det kommer att komma många mammor och barn. I det här läget har vi lite barnvagnar och spjälsängar och när vi ser vilket behov det finns så kommer vi säkert att be om hjälp om vi behöver fler. Vi vet ju inte alls vad de har med sig när de kommer men det mesta inom basgrejer finns.

– Lite pyssel är det kvar att göra men vi är i princip redo att ta emot nu, avslutar Thomas.

Rummen är färdiginredda med sängar. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *