Nyheter

Tandläkare vill utöka

Nyheter Numera kommunägda fastigheten på Fridhem i Vaggeryd behöver ett fastighetsstrategiskt ställningstagande då hyresgästen vill utöka sin verksamhet

Arkivfoto

Till kommunen har tandläkaren Lufti Ujam lämnat en skrivelse där han önskar utöka sin verksamhet från en tandläkarmottagning till tre. Eftersom fastigheten numera är kommunägd har fastighetsenheten fått i uppdrag att se över eventuell ombyggnation och kostnad.

– Vi tar inte det här beslutet vad som ska göras strategiskt med fastigheten. Det är kommunstyrelsen. Under förutsättning vad de beslutar ska vi tilldela medlen. Fastigheten köptes in för ett annat ändamål. Ombyggnationen är planerat att kosta 4 miljoner kronor som hyresgästen själv betalar av på 10 eller 15 år, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Fyra miljoner kronor kostar eventuell ombyggnation. Bottenplanen på fastigheten är idag inte uthyrt mer än till hälften och fastighetsenheten ser detta som en möjlig ombyggnation för utökad tandläkarpraktik. Årshyran är idag 181 000 kronor och skulle vid eventuell ombyggnation bli antingen 548 000 kronor eller 428 000 kronor beroende på avbetalning på 10 eller 15 år.

Ärendet är nu lämnat till kommunstyrelsens för strategiskt beslut av fastighetens ändamål.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Tandläkare vill utöka

Meningslöst att renovera, när man kan lägga dom 4 miljonerna på ett finare projekt med trevligare miljö!

Mikael – man får inte plats med en skolbyggnad om bara de små villorna rivs. Där ligger problemet.

Därför måste politikerna avgöra hur dom vill ha det.

Stig Svensson (SD)

Någon gammal byggnad borde kommunen bevara. Skillingaryd har många fina gamla välbevarade byggnader så Vaggeryd bör vara rädd om de få som finns kvar.

Ni kan väl inte på riktigt mena att detta fina hus ska rivas? Finns faktiskt ett värde i att behålla viss ursprunglig bebyggelse i ett samhälle!

Fastiheten inköptes för att rivas och ersättas med skollokaler.
Det är därför kommunstyrelsen måste avgöra hur de vill ha det.
Vi behöver nya skollokaler i Vaggeryd inom 5 år om utvecklingen fortsätter som nu.
Här eller på annan lämplig plats – det är det som frågan gäller.
Tala om för era politiker vad ni tycker !!!

Stig Svensson (SD)

Vi som jobbar inom skolan har fått information att det skall blir skolverksamhet på den tomten. Men det kanske inte ligger någon sanning i detta då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *