Nyheter

Tändstickor och frukt för SPF

Nyheter SPF Seniorerna Vaggeryd har varit på höstresa i södra Vätterbygden.

Det var tändstickor som gällde.  [1/4]

På studiebesök i Tändssticksmuseet.  [2/4]

Lennart och Birgit Svensson hörde till besökarna från Vaggeryd.  [3/4]

Jim Lejon på studiebesök.  [4/4]

Reseledarna Kurt och Rodhe Enell som var busschaufför respektiv reseansvarig. Bussen styrdes till Tändsticksmuseét i Jönköping, där seniorerna fick en rundvandring och filmvisning som beskrev tändsticksepoken under 1800- och 1900-talen i Jönköping och fabrikerna inom Svenska Tändsticksaktiebolaget.

Därefter blev det resa på mindre gator genom Jönköping och Huskvarna och målet var Rudenstams fruktodlingar i Kaxholmen. Här blev det information av företaget, möjligheter till inköp i gårdsbutiken och kaffe med god äppelkaka som avslutning.

Alf Carlsson är ordförande i SPF Seniorerna och avtackade Kurt och Rodhe Enell, som hittills varit reseansvariga i föreningen.

Alf informerade om kommande verksamheter och aktiviteter. SPF Seniorerna i Vaggeryd har närmast på programmet studiebesök vid Byarums Bruk på tisdag den 26 september och det ingår i serien ”Lär känna din hembygd”.

Vid nästa månadsmöte den 14 oktober blir det presentation av polkagristillverkning och det äger rum i Missionskyrkans lokaler i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *