Nyheter

Tankbilssläp i diket – mindre mängd diesel läckte ut

Nyheter Vid 12-tiden fick SOS larm om att ett lastbilssläp har gått i diket vid vid Häradsköp strax utanför Skillingaryd. Texten uppdaterad klockan 12.33.

Bild: Sara Mejving

Olyckan inträffade mer specifikt vid infarten till Ekholmen rakt över Häradsköps gård.

– Inga personskador noteras, däremot ett mindre läckage av diesel på platsen. Från början var det stopp i trafiken, men nu börjar vi släppa på allt mer, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Taggar

7 reaktioner på Tankbilssläp i diket – mindre mängd diesel läckte ut

Håller med Westerlund!
Det körs fort på denna väg. Inte många som rullar lagligt där. Likaså Stenvadet/Åkersvägen där går den undan.

Alla bilar kär över 100 på den sträckan….konstigt att de ska behöva hända något mer allvarligt innan något görs där. Nu kör väl inte lastbilar så snabbt men det behöver åtgärdas just den sträckan så de ej kör ner i diket där.

Ett annat alternativ vore ju att anpassa hastigheten till rådande omständigheter.
Det finns inte en enda lastbilschaufför som håller hastigheten på den vägen.

Ja här behöver staten göra trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Något fel med vägdoseringen är det ju då ofta tunga fordon kör av vägen här.

Såväl vid Häradsköp och särskilt vid vägkrysset i Åker måste väg 152 breddas och jag hoppas den nya majoriteten ser till att synpunkterna drivs från kommunen gentemot staten.

Jodå det va ett tag sedan senast men det har ju hänt förr, på raksträckan, det kanske gungar till lite där det gör det men har man inte full koll så går det i diket.

/Blenda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *