Nyheter

Tekniskt ja till cykelpumpar

Nyheter Linus Persson, Skillingaryd, lämnade i somras in ett medborgarförslag om att kommunen ska se till att man kan pumpa cykeldäcken i tätorterna. Pumparna börjar att finnas tillgängliga i Vaggeryd.

Arkivfoto

Det är kompressorstyrda cykelpumpar i varje samhälle i kommunen Linus Persson har lämnat förslag på. Nu har tekniska förvaltningen påbörjat ett samarbete med räddningstjänsten för att allmänheten ska få tillgång till kompressorstyrda cykelpumpar vid brandstationen i Vaggeryd till en kostnad av 20 000 kronor.

– Ja, vi börjar i Vaggeryd. Vi har varit i kontakt med räddningstjänsten i Vaggeryd och där ska vi ha första cykelpumpen. För att förslagsläggaren Linus Persson ska bli glad kommer vi även att anordna en möjlighet att pumpa cykeln vid nya mejeritomten i Skillingaryd. Det kommer ju bli en kompressor som man kan pumpa rullstolshjul och då har vi redan möjligheten framme, säger PO Toftgård (C) ordförande i tekniska utskottet.

Kostnaden i Skillingaryd blir densamma.

Taggar

1 reaktion på Tekniskt ja till cykelpumpar

Är det bara för att göra Linus glad man ser till att sätta upp en cykelpump i Skillingaryd??? Är det inte så att man bör ha samma service till invånarna i Skillingaryd också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *