Nyheter

Tekniskt nej till övergångsställe

Nyheter Ett medborgarförslag inskickades i januari har nu varit hos tekniska utskottet för yttrande. Där inväntar man ett trafiksäkerhetsprogram och lämnar avslag på medborgarens önskan om ett övergångsställe på Storgatan i Vaggeryd

Arkivfoto; Här ville medborgaren anlägga ett övergångsställe

Kommunstyrelsen har lämnat medborgarförslaget till tekniska utskottet för yttrande och det blev ett nej och avslag. Tekniska kontoret har påbörjat ett arbete med att ta fram ett trafiksäkerhetsprogram för hela kommunen och där kommer även trafiksäkerhetsfrågan lyftas upp.

Vaggeryds kommun har sedan ”Zebralagen” infördes för 18 år sedan enbart ha övergångsställen där det är motiverat utifrån trafikmängd. Anledningen är att övergångsställe invaggar fotgängaren i en falsk trygghet, vilket olycksstatistiken visar. Tekniska kontoret har istället valt att anlägga så kallade förträngningar av gatorna istället. Tekniska kontoret anser inte att ett övergångsställe är motiverat på den del av Storgatan som medborgarförslaget önskar, utifrån närheten till annat övergångsställe.

Kommunstyrelsen har sista ordet i frågan.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tekniskt nej till övergångsställe

Anledningen att det inte gick igenom var att det var mindre än 20 meter emellan, men detta är ju inte heller sant för det kommer att bli mer än 20 meter emellan övergångsställena. I vintras skottades det inte en enda gång på trottoaren mot övergångsstället mot ICA: Jag tycker detta är nonchalant mot våra pensionärer av kommunen att inte göra detta.

Förstår inte varför boende på 55+ ska behöva gå över två gator för att komma till Apoteket,en gata utan övergångställe,Frideborgsvägen,och varför det är så noga med ett övergångställe från parkeringen till ICA-supermarket???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *