Nyheter

Telefonkaoset – 86 nattliga samtal från kommunens växel

Nyheter En händelse av det dråpligare slaget inträffade under natten till tisdagen. En kvinna fann att hon blivit uppring från Vaggeryds kommuns växelnummer vid hela 86 tillfällen. Förklaringen är av det klassiska slaget och något som de flesta någon gång råkat ut för.

Fotot är ett montage. Foto: Pixabay och Facebook

”Någon mer som blev ’spammad’ av kommunens växel i natt?” frågade sig en kvinna i en lokal grupp på Facebook under torsdagsmorgonen. Till postningen låg det skärmdumpar på hennes telefon som visade att kommunens växel ringt henne vid 86 tillfällen på 40 minuter.

Tobias Karlhager är tillförordnad digitaliseringschef på Vaggeryds kommun och han förklarar nu vad som hände under natten.
– Den här kvinnan har varit i kontakt med kommunen under förra veckan, men inte med växeln. Men på våra telefoner så har vi så att man kan ställa in vilket nummer som ska visas när vi ringer ut. Det var systemet var inställt på den här telefonen.

Tobias Karlhager förklarar vidare att den aktuella telefonen under natten hade legat i en väska utan skärmlåset på. På något vis så har telefonen ringt upp något av de tidigare mottagna numren gång efter gång under natten.
– En klassisk fickringning, eller väskringning får man väl säga i det här fallet.

Tobias Karlhage berättar att han varit i kontakt med kvinnan.
– Vi har skojat om det. Hon har en positiv inställning till det hela.

Skärmdump från Facebook

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *