Nyheter

Telefonkiosken som försvann

Nyheter På Skillingaryds torg har en vacker telefonkiosk varit placerad. Som många förbipasserade redan lagt märke till är den nu borta och ägarna undrar förstås vart den tagit vägen.

Tidigare fanns två fina gamla telefonkiosker vid stationen som Roger Sveningsson köpte när han ägde fastigheten. En av dessa såldes senare till Ronneby kommun och den andra flyttades till torget i Skillingaryd för utsmyckning. Detta var i samband med ombyggnationen av järnvägsområdet. Nu är den borta.

Hans Göransson på tekniska kontoret vet mer;

– Kiosken är på renovering hos arbetsmarknadsenheten. Den var allmänt dålig och färgen har släppt. När den kommer tillbaka vet vi inte, säger Hans.

Nu är det inte så att det är kommunens telefonkiosk utan Skillingaryds intresseförenings kiosk.

Intresseföreningen sålde andelar till ett femtiotalet företagare och privatpersoner mot en plakett som finns uppsatt inne i kiosken. Kommunen har hjälpt till att gjuta en platta på torget som den varit placerad på och tekniska förvaltningen har nu lämnat in intresseföreningens telefonkiosk för renovering.

Här vid snöhögen stod telefonkiosken som försvann

Taggar

Dela


3 reaktioner på Telefonkiosken som försvann

Det är nog inte så lätt att få ut den från förrådet i Vaggeryd när den har hamnat där och rutinerna inte gick som man beräknat. Att bara hämta en sak helt godtyckligt för att den skulle pryda en annan plats, tycker jag är ett lågvattenmärke av värsta slag.
Det skiner ju igenom allt för väl när det inte är någon som vill ta på sig ansvaret för beslutet att den skulle flyttas för att renoveras. Ingen visste överhuvudtaget att den var borta.
Hade det inte varit bättre att de hade tagit med sig de två torgstånden som stod några meter därifrån och som är betydligt mer i behov av renovering, Tyget är trasigt, trävirket sönder och ruttet, och jag förmodar att det skulle vara av mer intresse att de är i gott skick, för då kunde även de vara en prydnad, för det är de absolut inte i dag.
Skall Telefonkiosken komma på plats igen får nog ägarna hämta den och själva stå för renoveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *