Nyheter

Testa att träna utomhus!

Nyheter Under fem veckor finns ett tillfälligt utegym uppställt bredvid familjecentralen i Vaggeryd. I dag var det invigning i solen.

Så här stora muskler kan man få om man tränar mycket.   [1/6]

Michel Magnusson, Mousa Mousa, Jerry Karlsson och Tim Lindholm.  [2/6]

På skylten finns enkäten som är bra om man svarar på när man har varit där och testat.  [3/6]

Mousa Mousa tränar biceps.  [4/6]

Rejäla maskiner.  [5/6]

Jag fick också testa. Kanske skulle åka dit i annat än klänning och testa en dag?  [6/6]

På plats fanns Jerry Karlsson, hälsocoach i Vaggeryds kommun, Michel Magnusson från Waggeryd Atletklubb, Tim Lindholm, representant från Omnigym och Mousa Mousa från SISU Sverige.

– I varje maskin finns sensorer där man kan se antalet repetitioner, vilken maskin som använts, vilket väder det har varit och vilken tid på dygnet som maskinerna har använts. Då får man information om hur mycket och när de har använts. Den informationen delar vi med oss av till kommunen, vi säljer ut detta som ett prov för att se om det är omtyckt. Det finns också en digital enkät som vi vill att folk svarar på och den handlar om hur man gillar platsen och maskinerna för att få statistik, berättar Tim Lindholm representant från Omnigym.

Varför är det här viktigt för våra kommuninvånare?

– Vi behöver en mångfald av träning. Det finns de som inte riktigt vågar att ta sig till en träningsanläggning, då kan man gå hit och testa och känna sig för och få lite styrketräning. Då kanske det är en språngbräda in till annan träning. Det är lättillgängligt, det är den vi vill åt. Omnigym maskiner som vi nu testar har fördelen att maskinerna är ställbara och man kan justera motståndet. Många uteträningsmaskiner är fasta, man jobbar med sin egen kroppsvikt och det kan vara jättetungt för den som precis har börjat träna, samtidigt som det kan vara jättelätt för den som brukar träna. Här kan man nå alla, här går det att belasta maskinerna så tufft att det ger utmaning för dem som redan är i gång.

Finns det några planer eller funderingar på att ha ett fast utegym i kommunen framåt?

– Ja, hade jag fått bestämma hade det definitivt redan funnits ett. Vi gör detta för att ta reda på vilka behov och önskemål det finns kring utegym i centrala delar av samhället. Syftet till att göra det här och den statistiken som vi får tillbaka är tänkt att det ska bli en del av underlaget till politiken som representerar behovet sedan. Därför är det ju jätteviktigt att så många som möjligt kommer hit och använder maskinerna så mycket som möjligt de här fem veckorna så att vi får många pinnar i statistiken och visar på att behovet finns, berättar Jerry Karlsson, hälsocoach i Vaggeryds kommun.

– Atletklubben har hjälpt till mycket, AME har hjälpt oss med att ställa i ordning ytan och gata/park var här och hjälpte oss att lasta av så det har varit ett jätteroligt samarbete. Atletklubben kommer att finnas på plats vid många tillfällen och till dem kan man ställa frågor och de är kommer att påminna människorna om att använda QR koden och fylla i enkäten. För maskinerna registrerar rörelsen men i enkäten kan man svara mer djuplodat om vad man tycker om anläggningen. Jag kommer också att åka hit i från Hälsocentrets regi och vara här vid olika tillfällen och det kommer jag lägga ut via sociala medier och i de kanaler som vi använder, avslutar Jerry Karlsson.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Testa att träna utomhus!

Körde några varv idag! Jag är positivt överraskad, jag har ju testat några olika utegym genom åren och detta var väldigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *