Nyheter

Testar digitalt samråd

Nyheter Nu är förslaget till detaljplanen för Gärahov 1;51 i Byarum ute på samråd. Under 12 mars till 13 april finns det möjligheter att lämna synpunkter och ställa frågor om detaljplanen som är ett digitalt samråd.

Simon Hjälmarö, kommunikatör på Vaggeryds kommun. Foto; Kommunens pressbild

För första gången testar Vaggeryds kommun att komplettera samrådsmötet och möjligheten att skicka in synpunkter med dialogverktyget ”Min kommun”. Det här har även använts som medborgardialog om Östra Strand och skolans lokalplan, är ett öppet forum där den som vill kan ställa frågor och lämna synpunkter. Frågorna besvaras direkt i forumet av kommunens planarkitekter.

– Genom att även presentera detaljplanen på ett enklare sätt med hjälpa av film hoppas vi att informationen om detaljplanen blir lätttillgänglig och att vi kan få in relevanta frågor och synpunkter. Alla som vill ställa öppna frågor kanske inte har möjligheten att komma på ett samrådsmöte och då blir detta ett digitalt forum ett transparent sätt att ha samråd på, säger Simon Hjälmarö, kommunikatör på Vaggeryds kommun.

För att ställa frågor behöver man inte ange några kontaktuppgifter men om kommunen ska ta ställning till synpunkter måste kontaktuppgifterna registreras i ”Min kommun”, precis som när man skickar yttranden via e-post eller post.

Precis som vid alla samråd kommer ett vanligt möte också hållas om detaljplanen. Samtliga inkomna synpunkter sammanställs i en samrådsredogörelse som kommunens politiker sedan beslutar om. Därefter upprättas ett granskningsförslag av detaljplanen.

Tänkt detaljplan vid Byarum

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *