Nyheter

Tidigare brist – nu kö gällande tänkbara bostadsplaner

Nyheter Vid kommunstyrelsens sammanträde informerades politikerna om lägesrapporten gällande planer för bostäder i kommunen

Arkivbild

En sammanfattning av läget, sedan sist, presenteras vid sammanträdet där stadsarkitekten informerar politikerna. Det pågår mycket men mycket kommunal påläggning behövs samtidigt som vissa områden tar lite extra lång tid. 

– Det är ganska mycket i röret och innan vi kommer loss kan vi inte meddela var. Men det är nya tankar och det är mycket vi vill göra. Man får också komma ihåg att vi inte är någon stor organisation och det är mycket kommunal handpåläggning som behövs. Vi kommer att följa arbetet vid varje sammanträde, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Kenth Williamsson (S):
– Tidigare var det brist. Nu har det förändrats. Nu finns det en kö på tänkbara planer. Och det måste prioriteras var någonstans det är viktigast. Situationen har helt klart förändrats. Idag är det inte brist på områden utan att få fram planer… 

Vissa bostadsplaner går fortare och vissa går långsammare. Det politikerna inte kan påverka är undersökningar vad gäller bland annat markföroreningar, buller eller annan kompletterande undersökning som ska göras innan spaden sätts i jorden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *