Nyheter

Tillfälliga trafikföreskrifter följs inte

Nyheter I samband med byggnation av cirkulationsplatsen vid Storgatan/Sturegatan i Skillingaryd har omledning av trafiken gjorts. Tyvärr efterlevs inte de tillfälliga reglerna.

Busshållplatserna flyttas

Sedan i måndags omleds trafiken i Skillingaryd då cirkulationsplatsen i korsningen Sturegatan/Storgatan ska byggas.

– Vi leder om trafiken dels via Kaffegatan, Östra Allégatan och Verkstadsgatan samt dels via Fabriksgatan och Verkstadsgatan. Vi har antagit tillfälliga trafikföreskrifter med parkeringsförbud på vissa delar av dessa sträckor. Det är för att skapa god framkomlighet och så stor säkerhet som möjligt. Dessa tillfälliga parkeringsförbuden är också viktiga för att Länstrafiken ska få en så god framkomlighet som möjligt för sina bussar, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Men respekten uteblir.

– Vi ber att alla respekterar de tillfälliga förändringar vi har gjort under den här begränsade tiden och även de i övrigt gällande hastighetsbegränsningarna så att arbetet med cirkulationsplatsen blir så säkert som möjligt för alla inblandade, uppmanar Jerry Karlsson (L).

Omledningen är planerad fram till slutet av juni.

Här finns informationskartan.

Taggar

8 reaktioner på Tillfälliga trafikföreskrifter följs inte

Va ren anarki här i torsdags speciellt i korsningen kaffegatan östra allégatan där det endast gick att passera 1 bil åt gången

Jag fick backa pga att det stod bilar och husbil parkerad på ena sidan när jag fick möte med lastbil.

kan bara tillägga att det kom en länstrafikbuss backandes på Kaffegatan idag då den inte kunde ta sig in på Östra Allégatan!

Dit med en bärgare som kör undan bilarna till en valfri parkering så kanske folk lär sig något!

Tror du på det själv? Kom med ett ordentligt i stället. Du vet lika väl som alla här att det varken införs eller genomförs.

Varför skulle en tillfällig trafikföreskrift följas när de ordinarie inte heller följs?
I Vaggeryd går det dagligen tung trafik rakt igenom samhället på Jönköpngsvägen (gamla E4) till och från Götafors ind.omr. Detta trots förbud genomfart. Dom passerar skola och dagis med 30 km/h fartbegränsning som dom flesta också struntar i.
P-lisor och trafikkontroller är välkomna, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *