Nyheter

Tillsammans mot ensamheten startar igen

Nyheter Efter ett och ett halvt år ser gruppen bakom ”Tillsammans mot ensamheten” att man kan sätta guldkant på tillvaron igen för de ensamma

Från vänster; Lennart Fritz, Ulla Fritz, Erling Andersson, Monika Gabrielsson, Eva Andersson, Sonja Kling, Britt Johansson, Gunilla Otterberg, Inger Lindström och Björn Otterberg  [1/3]

Vänträffarna utgår från Mejeriet i Skillingaryd  [2/3]

Tillsamman mot ensamhet startar med upptaktsträff den 25 augusti  [3/3]

Vid Mejeriet samlades kärngruppen i pensionärsföreningarna för att lägga de sista pusselbitarna inför höstens sammankomster. 

Britt Johansson berättar mer; 

– Vi har blivit beviljade 70 000 kronor från Socialstyrelsen och dessa ska användas under året och nu känner vi att vi kan komma igång igen efter pandemin. 

Under vintern och tidig vår förra året skapades gruppen för att ensamma inte skulle vara ofrivilligt ensamma längre och gruppen hann och samlas på Jupiter innan restriktionerna slog till och ett längre uppehåll fick göras. 

– Vi kommer, som vi gjorde förra gången, att skicka med hemtjänsten en broschyr och vi ska även kontakta kuratorn på vårdcentralen som kan hjälpa oss att förmedla information. Nu när vi har fått bidraget har vi större möjligheter och alla aktiviteter utgår från Mejeriet i Skillingaryd, säger Britt Johansson. 

Vänträffarna blir fyra onsdagar i höst med start den 25 augusti där en upptaktsträff anordnas. Vid första träffen kommer även mer information om kommande träffar.

Onsdagen den 22 september blir det en hemlig resa…

– Det blir en hemlig resa inom kommunen och förtäring ingår, avslöjar Lennart Fritz som hoppas att de tjugotal som anslöt sig förra året kommer samt att ytterligare ett tiotal nya besökare anländer. 

– Vi hoppas att minst 30 personer känner för att tillbringa en onsdag i varje höstmånad med oss. Alla träffar och arrangemang är kostnadsfria, menar Gunilla Otterberg. 

I oktober kommer det bjudas på teaterföreställning där också förtäring ingår och i november månad blir det återträff med rundabordssamtal om de aktiviteter som genomförts under hösten. 

– Vill man hellre ha besök hemma, så är det bara kontakt mig, Lennart Fritz eller Inger Lindström, så kommer vi så gärna, avrundar Eva Andersson. 

Tillsammans mot ensamhet är ett samarrangemang mellan pensionärsföreningarna SPF, PRO och kommunens äldresamordnare. 

Taggar

Dela


Läs mer

Sätter guldkant på tillvaron för ensamma äldre

2 reaktioner på Tillsammans mot ensamheten startar igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *