Nyheter

Tillstånd gavs för fortsatt tankning

Nyheter För att få tillhandahålla brandfarlig vara behövs tillstånd från kommunen. Sedan 1965 har macken i Vaggeryd haft sin station som nu får förlängt tillstånd

– Egentligen är det olämpligt att ge tillstånd då vi sagt i översiktsplanen att vi ska omlokalisera bensinstationen från bostadsbebyggelse. Men vi som kommun har inte tagit fram alternativa placeringar och det måste kommunstyrelsen ta beslut om. Därför lämnade vi ett tillstånd för förlängning av ”brandfarlig vara” inom fastigheten vid Din-X i Vaggeryd, säger Magnus Dauhn (S) vice ordförande i miljö- och byggnämnden.

Under våren 2014 lämnade miljö- och byggnämnden ett tillstånd för brandfarlig vara på bensinstationen fram till 2016-12-31. Din-X överklagade beslutet och fick rätt av länsstyrelsen som ändrade att tillståndet skulle gälla till 2020-08-12. Länstyrelsen motiverade då, 2015, att bensinstationen funnits på den aktuella platsen sedan 1965. Den är placerad i de centrala delarna av samhället i närheten av bostäder och att det inte har framkommit att verksamheten tidigare bedrivits, från ett säkerhets- eller hälsosynpunkt, på ett bristfälligt sätt och därav ska tillståndet förlängas.

I Vaggeryds kommuns översiktsplan anges fastigheten som bostäder och visionen är att bensinstationen ska avlägsnas och omlokaliseras. Dock är inget beslut tagit ännu, från högre makt, och miljö- och byggnämnden beslutade att lämna tillstånd till brandfarlig vara under en sexårsperiod.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *