Nyheter

Tio lodjur fällts i licensjakt

Nyheter Vid Länsstyrelsen hemsida uppdateras fortlöpande återstående tilldelning i jaktområde 1 och 2 i våra kommuner. 17 lodjur beslutades att tilldelas i länet inför jaktstarten och nu återstår sju. I Kronobergs län rapporteras det att jakten är klar. 

Arkivbild Petra de Jong

17 lodjur får fällas totalt inom Jönköpings län med följande tilldelning:
Jaktområde 1; Högst 11 djur varav maximalt fyra reproduktiva honor.
Jaktområde 2; Högst sex djur varav maximalt två reproduktiva honor. 

Återstående är sex lodjur i jaktområde 1 och ett lodjur i jaktområde 2. I jaktområde 2 var jakten avlyst under tisdagsförmiddagen i väntan på besiktning men nu rapporterar Länsstyrelsen att ett lodjur är kvar på licensjakten som startade 1 mars. 

För att, som jägare, få vara med i jakten ska man vara registrerad i Naturvårdsverkets jägarregister och vara anmäld till Länsstyrelsens sms-tjänst. Enligt Länsstyrelsen ska den som jagar ska alltid lyssna av telefonsvaren minst en gång i timmen under jakt samt följa sms-utskick för att få korrekt uppgift om återstående tilldelning. 

Jaktområde är indelat i två områden där jaktområde 1 är västra länsdelen, området avgränsas av länsgränsen och Vätterns västra strand fram till Munksjöns utlopp. Gränsen löper sedan längs E4:an söderut till avfart riksväg 30, därefter längs riksväg 30 till länsgränsen mot Kronoberg.
Jaktområde 2 omfattar östra länsdelen, gräns mot jaktområde 1.

Länsstyrelsen i Kronoberg meddelade under dagen att jakten är över då antalet tilldelade lodjur, nio till antalet, är skjutna.

Taggar

Dela


Läs mer

Licensjakten på lodjur startar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *