Nyheter

Tjejer bättre än killar…

Nyheter Enligt en stor studie har tjejer som går ut nian avsevärt högre betyg än killar – det gäller bland annat i Vaggeryds kommun som har tredje störst skillnad i hela länet.

Niorna vid Hjortsjöskolan hade i juni skolavslutning och fick slutbetygen..

Tidningen Dagens samhälles har bearbetat Skolverkets statistik från 2018. Det visar sig att i drygt var tredje kommun i landet ökar skillnaden i tjejers och killars grundskolebetyg. Genomsnittet är tolv procent högre för tjejerna. Det var bar ai idrott som killarna var bättre.

I snitt hade flickorna som gick ut nian i våras tolv procent bättre meritvärde än vad pojkarna hade. Enda ämnet som flickorna i genomsnitt inte var bättre i under föregående läsår var idrott.

– Pojkar är inte sämre på att lära sig, men de behöver mer styrning och tydliga uppgifter, säger forskaren Fredrik Zimmerman.

Skillnaden för länets kommuner där det är störst skillnad i Habo och minst i Eksjö.

  • Habo: 29,4
  • Mullsjö: 24,2
  • Vaggeryd: 22
  • Vetlanda: 21,6
  • Sävsjö: 19,2
  • Värnamo: 17
  • Gislaved: 14,2
  • Tranås: 11,2
  • Aneby: 11,1
  • Jönköping: 10,9
  • Nässjö: 10,5
    Gnosjö: 8,3
    Eksjö: 5,5
Taggar

Dela


6 reaktioner på Tjejer bättre än killar…

För er som undrar har jag översatt Olles inlägg ovan så vi ignoranta normala människor kan förstå:

”Du är en politisk idiot som kommer med barnsliga förfalskade påståenden, men det går inte att förvänta sig annat av en enfaldig väljarkår med låg själslig förmåga.
Ni är en samling ynkryggar som inte borde få uttala er på webben och sprida era barnsliga revolutionära åsikter.”

Snyggt att förolämpa sina opponenter och tro att dom är så dumma att dom inte fattar, men det du skriver om det fria ordets hantering på webben är förmodligen snart verklighet om vår s.k.regering får fortsätta.

Vad gäller ditt andra inlägg håller jag med dig helt och hållet, se bara upp så du inte kliver över gränsen för politisk korrekthet.
Du är nära !!

Oj då Olle vilka fina ord du har lärt dig.

Siffrorna fick jag i tisdags på kommunens genomgång där resultatet från vår gymnasieskola redovisades i jämförelse med andra kommuner i landet och vår närhet. Skillnaden totalt var ca 10 % om man tog med 20 sk ”ensamkommande barn” eller ej. Och eftersom huvuddelen av dessa är pojkar så har jag räknat ut resten utan alla dessa fina ord.
Lev väl önskar kretinen Stig.

Inte förvånansvärt när killarnas resultat dras ner av de ”ensamkommande barn” som har svårt att nå goda resultat på grund av språkproblem.

Det framgår inte om nyanlända räknas in i denna statistik eller inte. Däremot ver vi att pojkar läser för lite och lägger mycket tid på exvis dataspel . I ”killkulturen” ger det inte hög status att plugga medan det är tvärtom i ”tjejkulturen”. Det finns många faktorer som påverkar att det är som det är.

Jasså! Du är en sån du? En proselyt av dagens allmäna kretinism efter vad som framgår.
Och går du i skolan nu eftersom du vet att sk en.barn drar ner betygen? Kan du vidimera dessa puerila påstående? Och då menar jag ifrån skolverket och inte några paragram ifrån politiska partier. Annars är det irrelevant var eller i vilken abstrakt verklighet du inhämtar din abderitiska information gällande flyktingar.
Men svaret i sig förvånade mig inte särskilt mycket. För vad annat kan man förvänta sig av en till största delen abderistisk väljarkår.
De som röstar för främlingsfientlighet och rasism är folk med en anboren och låg abilitet.
En samling introspektiva kujoner med ambivalenta och paradoxa idéer som inte borde få tillgång till webben så att de kan sprida sina infantila och subversiva åsikter.

Jag tycker att det skulle införas någon slags form av IQ- test i grundskolan så att lärare vet vilka elever som kanske behöver ett extra stöd.
Själv har jag en IQ på 129 vilket är näst intill på mensa nivå och det är mer än än vad ca 95% av befolkningen har.
Tyvärr så blev min grundskolegång ett fiasko pga
av att lärare inte förstod att jag behövde mer än vanlig undervisning då jag snabbare än resten av klassen löste mina uppgifter.
Vilket resulterade i att jag fick sitta och vänta på att resten av klassen löste sina uppgifter och under den tiden klarade jag inte av att sitta still och vara tyst. Jag blev istället stämplad som en jobbig och bråkig elev och behandlades där efter. Detta var för mig katasrofalt och påverkade min skolgång och mitt liv i en negativ nedåtgående spiral. Men jag lyckades för egen maskin med att ta mig ur densamma i vuxen ålder men tyvärr var det då försent att rätta till betyg och utbildning.
Således har jag levt ett liv som lågutbildad arbetskraft med sysselsättning där efter.
Jag var en av de få på hela skolan som verkligen hade kapacitet att kunna tillämpa mig högre studier och med det ett liv därefter.
Men tack vare inkompetenta lärare så blev jag ingenting och intet fick jag med mig förutom stämpeln att jag var en bråkig,stökig jävla ungjävel och det har jag ju haft stor nytta av i livet som ni kan förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *