Nyheter

Tjejkväll blir Hälsomässa

Nyheter Tjejtrion Johanna, Anna och Maria arrangerar Hälsomässa i Vaggeryd

Tjejtrion. Från vänster Maria, Johanna och Anna

Vi möter upp Johanna Antonsson, Anna Vingrahn och Maria Ygemar i Annas butik, Vinas Ekohälsa, i centrala Vaggeryd. Planeringen av Hälsomässan har tagit fart ordentligt.

– Det var jag och Johanna som tänkte först anordna en tjejkväll, sen kom vi på att Maria på PHL Fastigheter hade en ledig lokal, så vi kontaktade Maria. Man kan väl säga att det eskalerade från tjejkväll till hälsomässa. Egentligen var tanken en liten grej, men det blev något helt annat, börjar Anna Vingrahn berätta.

Som stora dragplåstret kommer tv-kändisen Paolo Roberto att finnas med under mässan.

– Jag tänkte på honom och vet att han gillar Vaggeryd, och tänkte att han säkert ville komma. När vi kontaktade honom sa han nästan ja direkt. Han kommer att föreläsa om motivation där han blandar klokheter och igenkänning om motion men även livet som utgångspunkt från hans egna liv. Vårt kommunalråd Gert Jonsson kommer att inviga mässan under förmiddagen och vem vet, han kanske kommer att vara med på Johannas träningspass strax innan invigningen, berättar Maria Ygemar.

Temat för Hälsomässan är hälsa, friskvård, hållbarhet och lokalt. Tjejtrion har nämligen bjudit in kommunala tjänstemän till premiärmässan.

– Vi ville gärna ha med kommunen så mycket som möjligt i den här mässan och det har inte varit svårt, vi kommer att ha tre tjejer från kommunen på plats som kommer att prata om hållbarhet, naturens funktion som stressdämpare och kost. Det ska bli intressant, menar Johanna Antonsson och kikar på sina två kollegor och fortsätter ”Vi tre är väldigt olika men vi kompletterar varandra så bra. Vi kommer från tre olika företag med tre olika kontaktnät”.

Hälsa, friskvård och lokala produkter

– Vi har bjudit in andra lokala företagare. CitySkor visar träningsskor och övriga näringsidkare flyttar in på mässan under lördagen med sitt egna hälsotema, berättar Anna som summerar mässan med cirka 25 olika företag som ska lyfta mässan om två veckor.

Förutom näringsidkare och gym kommer Götaströms och Hooks golfklubb finnas på plats, Waggeryds Atletklubb, Zumbapass, biblioteket visar sin litteratur inom det hälsofrämjande området…

– Vi har gjort mässan så att något passar alla. Vi har, tack vare våra samarbetspartners, lyckats att erbjuda alla mässbesökare fri entré, vilket vi är mycket nöjda med, avrundar tjejtrion.

Vem lockar ni till mässan?
– Alla som är intresserad av hälsa, friskvård och lokala produkter. Vi har faktiskt ett fantastiskt utbud och nu när vi har en hög inflyttning till vår kommun vill vi visa upp det vi kan erbjuda inom kommunens gränser, avrundar Maria.

Om två veckor öppnas dörrarna till Hälsomässan

Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen kommer att inviga hälsomässan.

– Initiativet till mässan är fantastiskt bra, det är verkligen värd en stor guldstjärna, kommenterar Gert och fortsätter ”Hur jag förbereder mig? – Grundknepet är att känna stolthet, glädje och känna sig delaktig i något spännande som händer. I det här fallet borde det handla om att leva ett hälsosammare liv.”

– Hälsa, för mig och våra kommuninvånare, är ett jätteviktigt område. Vi ska just igång med arbetet med att ta fram en folkhälsostrategi för Vaggeryds kommun. Ju friskare vi är ju bättre fungerar allt som finns i en kommun, avrundar Gert Jonsson (M).

De båda tjänstemännen Larsson, Lina som är miljöstrateg, och Madeleine, hållbarhetstrateg, kommer under Hälsomässans eftermiddag att prata om stress och hur naturen kan hjälpa oss att sänka våran stressnivå.

– Det kommer dels bli lite kort om stress i allmänhet men också ur ett kommunperspektiv över vilken tätortsnära natur vi har. Vi tycker det här är ett jättebra initiativ till att hålla en hälsomässa i kommunen. Det är också roligt att kunna vara med och bidra med ett perspektiv av vad hälsa kan vara, det är ett stort område, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Skillingaryds nya gym, GymParaTi kommer att finnas med på mässan.

– Vi vill vara med på Hälsomässan för att presentera oss och visa att det inte är något skrämmande med att träna på gym, att alla kan fixa det trots olika förutsättningar och önskemål. Vi som kommer att vara på plats är Jerry Karlsson, personlig tränare, Jennie Blansch, spinninginstruktör, jag som ägare och Nora Blansch som kommer att vara i vår reception ibland, säger Bitte Blansch.

På mässan kommer GymParaTi att ha med en spinningcykel och olika redskap för rörlighet och funktionell träning.

– Vi visar och erbjuder en så kallad FTP-mätning/Watt-mätning på cykeln. Där får du fram dina egna unika värden för att kunna köra spinning optimalt, berättar Bitte som tycker det här initiativet är jättebra att samla olika utövare på detta sätt och erbjuda en helhetsbild av vad som finns inom det här området i vår kommun.

– Hälsa för mig innebär att man tar hand om sig för att kunna må så bra det bara går, avrundar Bitte.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *