Nyheter

Tjernobylbarnen besökte Hagshult kyrka

Nyheter Det kom 32 barn från Tjernobyllägret i Långserum i onsdags kväll till Hagshults kyrka.  

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

Brillmästarna Magnus, Bengt och Göran  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Det var barn i åldern 8–14 år som vi bjudit in med åtta ledare.

Kärnkraftsolyckan som inträffade 1986, gör att några barn ännu idag föds med genetiska skador. Vistelsen i Sverige är tänkt som en skön rekreation för dem.

Kvällen inleds med att församlingspedagog Martina Österdahl håller en andakt på engelska och svenska, som översätts till barnen på ukrainska. Efter det så får vi njuta av ett stort antal fina sånger av barnen. Vi känner bland annat igen psalmen ”Oändlig nåd” som de frimodigt sjunger på både engelska, ukrainska och svenska.

Ansvariga för kvällen och för inköp av välfyllda kassar med förnödenheter och gosedjur är Göran och Lilli-Ann-Bertilsson med flera.

Idégruppens ordförande Eva Myrén Lundh gav en burk med euro som barnen skulle handla hamburgare för på hemvägen. Det hördes ett jubeltjut från barnen.

Som tack för kvällen gav barnen och ledarna oss en inbjudan till Långserum, där de själva står för spännande festmat.

Kvällen fortsatte ute i den skönt gröna, varma kvällen. Magnus Grunditz och Bengt Johansson hade tänt upp den stora grillen och doften spred sig förföriskt över nejden. De hade hjälp av ett stort antal flinka medhjälpare så alla barn och vuxna fick så många korvar med tillbehör de rådde med att äta.

Vinnare utsågs, och fyra mätta barn fick applåder för prestationen av fem korvar var. Som avslut sjöng barnen ett antal barnsånger.

Vi som besökte denna afton var fyllda av glädje och tacksamhet för dessa fina barn.

Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *