Nyheter

Trädgårdsprojekt när ortsborna semestrar hemma

Nyheter Vid Håkans Fastighetsservice i Skillingaryd är det full rusch under semestertid. "Min fru har ständigt nya ideér om trädgården"

Sven tackar Emil för bästa servicen. Både lastning av matjord samt kontroll av luften i däcken  [1/5]

Projekt hemma i trädgården  [2/5]

Ljugarbänk vid Tånggatan  [3/5]

Jord, jord och jord  [4/5]

Dennis Johansson berättar om högtryck i butiken under sommaren  [5/5]

Sven Ahlgren från Hagshult var och hämtade en kärra med matjord under måndagsförmiddagen.

– Det räckte visst inte, nämner Sven, som tidigare hämtat mycket mer… Mina söner slutför projekt där hemma. 

Fredrik Kristiansen har haft någon veckas semester men är nu åter på plats för att serva kunderna.

– Jag jobbar med den inre fastighetsskötseln. Det handlar om allt från att byta ett handtag till att söka efter vattenläckan. Hyreshus framförallt, men vi tar oss även an privata bostäder, säger Fredrik.

Emil Wallensten kollar luften i Sven Ahlgrens däck på kärran innan han drar vidare hemåt mot Hagshult, nästa kund anländer som vill se vad det finns för trädgårdssten i butiken, och Kresimir Saravanja kommer in och ska köpa stenmjöl….

– Min fru bestämmer och hon kommer på nya idéer hela tiden, så sommarens semester har jag spenderat i trädgården, berättar Skillingarydsbon Kresimir Saravanja och ler.

Dennis Johansson möter upp i den omgjorda fina butiken på norr i Skillingaryd.

– Man kan väl säga att våra kunder har fått upp ögonen för vår butik, många är här inne och kikar på vad som finns. Fler har uppmärksammat att vi är återförsäljare åt grannen Landmann. Vi har en möjlighet att ha en liten del av grillarna på lager, i och med att vi gjort om butiken, annars har vi grillen kunden är ute efter inom tio minuter. Försäljningen har ökat när det gäller robotgräsklipparna och vi ombesörjer, som tidigare, även vinterförvaring och service av dessa. Vi märker absolut att fler är hemma under sin semester i år och vi har öppet hela sommaren, säger Dennis.

– Vi säljer mycket lösvikt ute på vår gård och vår egenblandade planteringsjord är väldigt populär. Vi åker till mossen i Svenarum och hämtar torv, köper brunnen hästgödsel och hämtar bark från Hagshult. Det blandar vi ihop här hemma och det har blivit en storsäljare, avrundar Dennis.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *