Nyheter

Trafiksituationen i Vaggeryds centrum diskuterades

Nyheter Tekniska nämnden ser positivt på förslaget men menar att det inte kan genomföras nu

Arkivbild

Det är Sverigedemokraterna som lämnat en motion om att man vill göra om Storgatan i Vaggeryd, mellan Östergatan och Stationsgatan, till ett gångfartsområde då de anser att det är riskfyllt får gående att passera över Storgatan. Åtgärden beräknas kosta knappt två miljoner kronor och i dagsläget saknas investeringsmedel i och med investeringsstoppet.

Tekniska nämnden ser positivt på att åtgärda situationen i nämnda område men menar att det inte är möjligt att få en hållbar lösning på sikt innan man vet vad elektrifieringen av järnvägen innebär. De beräkningar som finns är att framkomligheten starkt kommer att begränsas eftersom bommarna beräknas vara nere omkring 40 minuter varje timme. Det kommer att leda till köbildning och troligen att leda till att trafikanter väljer annan väg till och från Vaggeryds centrum. Ett alternativ är att bygga en planskild korsning men det kräver ett ordentligt planeringsunderlag och medför helt andra kostnader.

– Jag tycker att vi ska invänta den nya situationen innan vi lägger pengar på detta, säger Jerry Karlsson som är nämndens ordförande. Han menar att det kan vara klokt att vänta några år för att kunna få en hållbar lösning på trafiksituationen i Vaggeryds centrum. Att förändra nu anser han är att bygga i blindo, man bör avvakta till man har helhetsbilden klar för sig.

Taggar

Dela


1 reaktion på Trafiksituationen i Vaggeryds centrum diskuterades

Stäng igen den övergången och använd undergången
Så blev det i Skillingaryd och det funkar förutom att en o annan lastbil fastnar eller förstår att det inte går och backar hela backen tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *