Nyheter

Tre partier vill pröva förkortad arbetstid

Värnamo.nu

Nyheter   Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill inrätta ett pilotprojekt där arbetstidsförkortning prövas.

Detta är ett av de gemensamma budgetförslag för ett hållbart arbetsliv i Region Jönköpings län som partierna gemensamt har tagit fram.

– Vi vill prova projektet för att skapa ett mer hållbart arbetsliv inom Region Jönköpings län, säger Mikael Ekvall, gruppledare för Vänsterpartiet.

Det är sedan tidigare bestämt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att lägga fram ett gemensamt budgetförslag för Region Jönköpings län. Nu är det klart att även Vänsterpartiet kommer att stå bakom ett antal gemensamma budgetskrivningar. Dessa berör i första hand personalfrågor och inriktningen är ett hållbart arbetsliv.

– Genom att vi förbättrar vårdpersonalens arbetsmiljö är vi övertygade om att också kvalitén i vården kommer att förbättras. Får vi en region där medarbetarna känner inflytande och makt över den egna arbetssituationen med exempelvis mer flexibla arbetstider skapas förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, säger Mikael Ekvall.

I de gemensamma budgetskrivningarna föreslår därför Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet att heltid ska vara en norm och att alla nya tjänster som utannonseras ska vara heltidstjänster.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *