Nyheter

Trolleberget: Omfattande planprogram tas fram

Nyheter Bostäder, förskola och kanske annan verksamhet? Till hösten kan det första planprogrammet för Trolleberget i Skillingaryds södra del vara klart.

Trolleberget från ovan

Initiativärendet inkom under oktober förra året där uppdraget preciserades vara att ta fram ett planprogram för Trolleberget. Kommunstyrelsen biföll då initiativärendet och gav i uppdrag att upprätta ett planprogram. Anbudsförfrågan och uppdragsbeskrivning sändes ut till konsult under december och i februari startades projektet upp. Planprogrammet ska utreda förutsättningar för etablering av ny bostadsbebyggelse inklusive eventuellt förskola, samt möjligheterna till att utveckla såväl som bevara kvalitativa rekreationsvärden. Ny bebyggelse skall anpassas till tätorterna, såväl som områdets, karaktär.

– Ett omfattande planprogram som pågår i södra delen av Skillingaryd. Det kan innehålla bostäder och eventuellt annan verksamhet. Vad ska vi spara och bevara? Vi har en konsult inkopplad och vi ska göra en resa i plankommittén och det är alltid utmanande så att man tänker rätt, menar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

Thomas Axelsson (KD);
– Det har funnits en liten detaljplan i kanten på området, men hela området är som en trekant och gör det svårbedömt. Det är ett rekreationsområde för Skillingarydsborna och det som måste utredas är sydvästra delen i området. Finns rätt mycket vatten och en geologisk utredning behövs. Vi räknar med att ett förslag till planprogram kan vara klar i augusti, berättar Thomas Axelsson (KD). 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Trolleberget: Omfattande planprogram tas fram

SFK:s orienteringskarta över aktuellt område kan kanske vara ett bra ”hjälpmedel” för intresserade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *