Nyheter

Trollflöjten på Yxenhaga

Nyheter På onsdagen bjöds det på barnopera på Yxenhaga inför entusiastiska barn och föräldrar.

Pär Nilsén som Papgeno

Under drygt två år har den Jönköpingsbaserade gruppen Minopera arbetat med att bjuda på opera för barn, men det har utvecklats till operaföreställningar för alla. Idag var det barnen som var i fokus när gruppen gästade Yxenhaga med en bearbetad och anpassad föreställning av Mozarts ”Trollflöjten”.

– Vi började med föreställningen på Österängens konsthall och såg att det fungerade, berättar Annika Liljenroth som är en av de tre på scenen. Annika är sopran i gruppen som dessutom består av Wolfgang Veith, tenor och Pär Nilsén, baryton.

Wolfgang Veith som prins Tamino

Nu åker de runt i länet inom ramen för ett integrationsprojekt som stöds av Region Jönköping där de uppträder med operan och kombinerar med att låta barna testa sin kreativitet genom att rita, måla, arbetar med pärlor eller annat konstnärligt uttryckssätt.

– Vi ställer inga särskilda krav på scen, rummets storlek, ljudanläggning eller akustik. Vår ambition är att vara tillgängliga och det kan vi vara i en skolsal, sporthall eller annan lokal där folk kan samlas.

Totalt har de spelat drygt 80 föreställningar, men inom projektet så är det enbart i början av arbetet där de hoppas kunna besöka alla länets kommuner. Dagens föreställning var deras första i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *