Nyheter

Trött på dålig posthantering

Nyheter En Vaggerydsbo har skrivit en insändare, läs den här, om att få sin egen post i sin låda

Jag önskar att få min egen post i brevlådan. Tydligen kan inte postbudet skilja på Götaforsvägen och Västa Promenaden.

Jag och min granne får regelbundet fel post och behöver gå till våra grannar och lägga i rätt brevlåda. Min granne försökte idag påtala problemet för Postnord men nådde ingen framgång.

Är det fler i Vaggeryds kommun som har liknande bekymmer?

Vaggerydsbon

Taggar

Dela


18 reaktioner på Trött på dålig posthantering

Hej du insändarskribent som skrivit detta.

Är din brevlåda uppmärkt ordentligt med gatuadress, nummer och namn?

Vad jag ser av brevbärarna som lämnar post här så är det väldigt många olika brevbärare som kör. Det borde betyda att de som kör kanske inte har stenkoll på allas adresser om lådan är omärkt.

Hjälp brevbärarna så att de kan göra sitt jobb ordentligt i stället. Tror inte att de medvetet lägger fel i just din låda för att retas. Förmodligen så är det något med din brevlåda som gör att alla dem som kör inte vet vem som bor där.

Tips till alla brevlådeägare.

1. Sätt namn, adress och husnummer på lådan. Finns det flera efternamn på adressen så ska alla dessa efternamnen upp på lådan. Även barnens.

Sätt inte denna information på locket för när det snöar så försvinner den.

2. För att kunna komma åt en brevlåda med bil så behövs det 3 meter fritt före och efter lådan. Det är ganska mycket bil som ska förbi lådan innan man når lådan från förarplatsen.

3. Skotta snö utan att lägga vallarna på samma avstånd, alltså 3 meter före och 3 meter efter.

4. Sätt inte ut soptunnan/soptunnorna framför, bredvid eller nära brevlådan. Samma sak där. 3 meter fritt framför och bakom.

5. Klipp häcken och sätt lådan i lämplig höjd. Inte 1 meter innanför kanten för då kommer man inte åt hur bra skottat eller klippt det är. Är er brevlåda trasig eller skadad så köp en ny.

Kommer man inte åt brevlådan så åker posten tillbaka för sortering för ett nytt försök dagen efter. Tänk på detta när ni väntar på viktig post eller har beställt något ni väntar på.

Skall förtydliga ”bilen stod i vägen” den har vid dessa tillfällen stått ca 1,5 meter ifrån brevlådan så i min värld har det inte varit ett bekymmer. Tänker att en lapp i brevlådan hade varit ett trevligare alternativ än att sätta posten på vindrutetorkarn i regn mm.

Michel. ”I din värld” ja. I en brevbärare eller tidningsbuds värld så är en bil 1,5 meter framför lådan i vägen. Mät ut 1,5 meter på din bil från fronten och se om du kommer till förarplatsen då. 🤣🤣🤣🤣

Som före detta tidningsbud har jag haft problem med både bilar och annat vid postlådor, även dåligt skottat så att man inte kom in till med cykel eller bil tyvärr vilket hindrade oss men inte arbetsgivaren.

Jag brukar få post till en person som bor i Stockholm en gång om året. Personen har aldrig bott på min adress.
Posthanteringen har blivit mycket sämre de senaste åren. Tror inte bara en bil i vägen är orsaken att de inte delar ut den.

Har inte fått fel post
Har postlådan märkt med nummer
Är nog många postlådor som är omärkta

Japp får brev varje månad till någon som inte bor i detta huset vi har inte liknade namn ens men inte bryr sig postnord om det.

Jajamän, jag har fått mina svärföräldrars brev säkert 3-4 gånger, gatunamnen låter inte ens likadant. Ett av breven var dessutom prioriterat

Det är omöjligt. Ett prioriterat brev får man inte i lådan. Det får man hämta ut och legitimerat sig.

Fått min post satt på bilens vindrutetorkare då bilen stått ”i vägen” för brevlådan. Var dock fysiskt hos Postnord och påtalade detta löjliga beteende sedan har det upphört.

Vadå om bilen står i vägen får du väl skylla dig själv, hur skulle det se ut om de skulle hoppa ur bilarna varje gång någon står fel. Tycker faktiskt inte att du rättvis där

Håller med tror man till och med inte behöver lägga av posten om man inte kommer fram till lådan

Håller med Eva hur går det då när det är vinter och inte får plogat framför brevlådan för att bilen har ståt där ska man gnälla på snö plogningen, då får man förstå brevbäraren vems fel är det?

Håller med, då hinner de inte med, vi ligger sist i Vaggeryd där de kommer mellan kl.15-00–18.00 om de kommer.

Står det bilar eller annat i vägen så får man ju skylla sig själv 😄 alternativet är ju att de inte delar ut..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *