Nyheter

Tryggt boende med innerträdgård byggs

Nyheter Följ med in i nya boendet, sa fastighetschefen och visade hur trygghetsboendet kommer att se ut inifrån vid rummen, receptionen, restaurangen, träningscentrat och innerträdgården. I går kväll var det informationsmöte om nya Mejeritomten. Del 2.

Fastighetschefen Torbjörn Isaksson visar nya boendet båda utifrån och inifrån

Torbjörn Isaksson, fastighetschef i kommunen, som började på Vaggeryds kommun så sent som i september förra året, berättar att han hann inte mer än in på rummet förrän han hörde om kommande projektet på mejeritomten.

– Du kommer att få ett fantastiskt projekt om du börjar här sa de som intervjuade mig inför anställning här i kommunen. Det kanske är det här projektet som gör att jag står här idag, började Torbjörn Isaksson berätta.

– Tekniken går framåt och vi kan idag ”bygga” det och se hur det kommer att se ut innan vi bygger. Det här vi ser ut är nu en liten reklambroschyr som ni fick när ni kom in, säger Torbjörn och visar på bioduken och förklarar att man kan göra mycket mer nu än förut med datorns hjälp ska jag visa er hur det kommer att se ut innanför väggarna.

– Vi har haft en projektgrupp med VVS, brandkonsulter, ett antal projekteringsmöte, samtidigt som han visar bildspel hur det kommer att se ut. Vård- och omsorgsboende med hemtjänst samt trygghetsboende. I restaurangdelen kan man äta om man bor på boendet men den är även öppen för vem som helst. När man kommer in i vårt nya mejeri, finns där en reception, man kan till höger hänga av sig kläder, vi kommer att ha en informationstavla om det är något som är på gång under kvällen, en öppen spis och sittgrupper. Det finns givetvis en ingång till restaurangen vid entréplanet. Det kommer att vara en välkomnande miljön, till vänster finns ett konferensrum som man kan använda till olika ändamål. Ute i hallen finns en vinterträdgård i trä och glas, dels ge lite hjälp för att man ska se hur man går i korrirodeon. Det är tak för innerträdgården. Till vänster om innerträdgården är tränings- och rehabcenter, vägg i vägg finns möjligheter för nagelvård, fotvård med mera. Ångbastu och en varm bassäng finns också på entréplan, säger Torbjörn.

– Hissen i trygghetsboendet är gjorda även för sängar. Första planet finns 10 stycken lägenheter som är 1 rum och kök. Ett gemensamt stort vardagsrum där man kan få upp maten från restaurangen. Det finns möjligheter att göra egen mat. Vi har låga fönster för att man ska kunna se ner på Storgatan, på vintern kommer det att finnas en braskamin och infravärme. 25 vård- och omsorgslägenheterna från våning ett som har ett stort förråd, det finns avlastningshyllor, det finns franska balkonger, men man kan ligga i sängen och titta ut, man kan förflytta sig runt i rummet samt ett litet kökspentry. I badrummet finns höj och sänkbart handfat, visar Torbjörn.

– Trygghetsboendet, 8 stycken som är 2 rum och kök, alla har balkonger. Alla lägenheter i trygghetsboendet tillsammans med lägenheter som finns i vård- och omsorgsboende har sprinklersystem. Byggt i tre nivåer, vi kommer att utnyttja taken på tre olika sätt. Solceller ska finnas mot söder. Sedumtak kommer att läggas på norra sidan som ger ett fint intryck. Varje lägenhet har en egen brandcell som klarar 60 minuter. Vi får en väldigt fin omgivning, avslutar Torbjörn Isaksson, fastighetschefen.

Informationsmöte om kommunens stora bygge vid Mejeritomten

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *