Nyheter

Tung polisinsats i centrala Skillingaryd – två män anhållna

Nyheter Polisen fick larm om misshandel och misstänkt vapenbrott i centrala delarna av Skillingaryd vid 08.13. – Ingen fara för allmänheten, säger polisens presstaleskvinna. Texten uppdaterad

Åsa Willsund, polisens presstalesperson, berättar om polisinsatsen vid Slätten i Skillingaryd.

– Ingen person har förts till sjukhus. Vi är på plats i området sedan klockan 08.30. Händelsen har inträffat i ett trapphus i centrala Skillingaryd. Rubriceringen är misshandel samt att man har sett ett pistolliknande föremål därför är vi tvungna att bära tunga vapen. Två personer har gripits. Vi poängterar att det inte är någon fara för allmänheten, berättar Åsa Willsund som säger att polisen fortfarande är på plats. 

Texten uppdaterad klockan 10.55: En man i 40-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad med ett vapenliknande föremål i ett trapphus i ett lägenhetshus. Den drabbade mannen tog sig från platsen och polisen mötte upp honom för att förhöra honom om vad som hade hänt. 

Några av poliserna på plats hade tunga vapen med anledning av uppgiften om att det det synts ett vapenliknande föremål. En man i 25-årsåldern greps utanför lägenhetshuset och polisen påbörjade en husrannsakan för att söka efter ytterligare en person och vapen. Den andra persen greps inne i en lägenhet klockan 09.20. 

– Händelsen utreds som grovt vapenbrott, grovt olaga hot och misshandel. De båda gripna kommer att förhöras och en åklagare kommer senare att besluta om de ska anhållas eller inte, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund. 

Texten uppdaterad klockan 12.15: Polisen är klar på plats. Ett misstänkt skarpt vapen anträffades vid husrannsakan. Det är taget i beslag. Vapnet kommer skickas till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för teknisk undersökning där man bland annat kommer att provskjuta vapnet.

Texten uppdaterad klockan 13.30: De båda gripna anhölls av åklagare. De misstänks på sannolika skäl för flera brott, bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tung polisinsats i centrala Skillingaryd – två män anhållna

Dessa gökar knep man ju dock. Gott jobb poliser!
Vi får hoppas att resten av juridikkedjan kan fälla dem och att kriminalvården kan få dem på rätt köl.
Det sista som överger oss är ju hoppet.

Ja våldet sprider sig även till mindre orter, det märks att Sverige har minst antal poliser per invånare i Europa. Det anmärkningsvärda idag är att det greps någon. Uppklarningsprocenten idag av våldsbrott är på helt makalösa låga procent.
Fler ingripande poliser och ett utökat våldsmonopol är den enda lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *