Nyheter

Tusentals blommor sökte nytt hem

Nyheter Vid södra infarten till Skillingaryd rullades blomvagn efter blomvagn ut under gårdagen. Den här gången var det morsdagsblommor som var mest attraktiva och Thomas Sjöholm var nöjd över responsen från bygden.

Anita Grönlund köpte en kasse med blommor. "Ska snart få sin plats på balkongen"  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

Sonen Allan hjälpte pappa Thomas under torsdagen. "Vi odlar hemma i Blekinge"  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

När vi anländer till parkeringen bakom macken i södra delen av Skillingaryd under den regniga torsdagsmorgonen var det redan många på plats för att kunna få välja de vackraste blommorna i kruka eller i bukett. 

Thomas Sjöholm från Blekinge, eller Karlskrona närmare bestämt, är numera ett välkänt ansikte i bygden. 

– Tidigare har jag alltid sålt blommor på Skillingaryds marknad. När den ställdes in på grund av pandemin såg jag min möjlighet att få vara här istället. Och det känns som det var ett bra val. Här är ett bra kryss och alla hittar hit, berättar Thomas som inte riktigt vet hur många blommor i kruka och bukett han har med sig inför dagens försäljning, men han kommenterar ”oj… det är tusentals, ingen aning faktiskt”. 

Odlar gör han själv och det bästa är självfallet årstidens alla blommor. 

– Det är charmigt med årstider. När vi var här sist var det blommor i påskens tema. I dag är det morsdagblommor och nästa gång vi kommer hit är det midsommarblommor som lockar. Vi gillar bygden och det märks att ni på tidningen har många läsare. Jag var i Nässjö häromdagen och då var det en kund där som hade läst att vi skulle hit till Skillingaryd idag, kommenterar Thomas som samtidigt ropar till sonen Allan, 13 år, att fylla på kundkassarna. 

– Jag är nöjd med responsen här idag. Nu har vi i och för sig precis startat försäljningsdagen men det var full rusch direkt. Vi är några stycken här idag som hjälper kunder med råd och tips, avrundar Thomas Sjöholm från Skearyds handelsträdgård.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *