Nyheter

TV: Första gången på ett par laggar…

TV: Första gången på ett par laggar…

Nyheter När man kommer från länder som Afghanistan eller Syrien så är inte skidåkning det första man tänker på, men nu har flyktingar från bland annat dessa länder för första gången fått känna hur det är att med skidor ta sig fram på nyanlagda spår.

Gunnel ”I Backen” Johansson från Skillingaryd är alltid idérik och nu hade hon tagit initiativ till skidåkning för de flyktingar som bor i Götaströms Värdshus strax intill golfbanan.

Skillingaryds Frisksportklubb hade i går i samarbete med Götaströms Golfklubb sett till att det blev fina skidspår, bland annat runt övningsbanan.

Sagt och gjort: Gunnel kontaktade föreningarna och flera medlemmar i dessa lånade ut skidor som använts i dag och som också kan användas framöver.

– Spännande och roligt, sa flera av de unga killarna som för första gången i sitt liv stod på skidor. Det blev en och annan vurpa men det tyckte de bara var roligt.

Stilarna varierade, inga norrmän på tur direkt, men kul verkade alla ha. Kanske får de smak på denna idrott. Vem vet, somalier i Sverige har som exempel bildat ett bandylag så ett skidgäng med åkare från Syrien och Afghanistan kan nog smälla lika högt det.

Snö är inte något man direkt är van vid från de asiatiska länderna. Fast i många av de här länderna är det i höglänt terräng snö.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *