Nyheter

TV: Kul för sjätteklassare

TV: Kul för sjätteklassare

Nyheter Fredag-söndag genomför Jönköpings Läns Hembygdsförbund sitt årligen återkommande sommarläger för sjätteklassare och i år är det förlag till Vaggeryds kommun.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

Torild Bornetun från kommunens hembygdsråd  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Barn från hela länet bor på Grönelund i Skillingaryd och genomför aktiviteter runt om i kommunen. Det är kommunens hembygdsråd som arrangerar årets läger.

Efter samling vid lunchtid var det under eftermiddagen besök på militärmuseet Miliseum och soldattorpet Lillemo i Skillingaryd. Här fick de 20-talet ungdomarna lära sig mer om hur livet var för en soldat och dennes familj förr i tiden.

Elin Ljungqvist, Sven Engqvist, Elvira Andersson, Rand Majed, Torild Bornetun med flera guidade.

Efter frukost lördag reser man till lajvbyn Basseberg där man lever vikingaliv. Efter ”vikingalunch”, som alla hjälps åt att laga, går färden till Braskabo hembygdstorp, där man får pröva på olika verksamheter i det genuina torpet från början av 1800-talet. Där finns ingen el och ingen täckning för mobilen, men en äkta lägerkväll vid vildmarkssjön Rödvattnet.

Efter frukost och packning på söndag tar man bussen mot Byarum. Här besöker manen gammal hjulverkstad men även en lantgård med den nyaste tekniken beträffande robotmjölkning med mera. Lägret avslutas på eftermiddagen med fika på Byarums Hembygdsgård.

Lägret är helt gratis för de medverkande ungdomarna.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *