Nyheter

TV: Vaggeryds historia kartlagd

Nyheter Nu är Från Waggeryd till Vaggeryd del 2 presenterad och den lanseras på allvar på Vaggerydsdagen, eller även av Magnisa Stuga kallad Hemvändardagen, nu på lördag.

Från Waggeryd till Vaggeryd, del 2.  [1/6]

En mycket välarbetad bok som lanseras i Magnisa Stuga på WIK-dagen på lördag.  [2/6]

Lars-Erik Joakimsson, Lars-Evert Eskilsson, Camilla Appelqvist och Evert Melin har arbetat med boken.  [3/6]

Lars-Erik och Lars-Evert berättar om boken.  [4/6]

Camilla Appelqvist är sättaren och har stått för den grafiska designen.  [5/6]

Finns mycket spännande att läsa om och många fina bilder, både gamla och nya.  [6/6]

Det är den sista delen om Vaggeryds historia baserad på stadsvandringarna från 2006 och framåt men det kanske blir en fortsättning i en eller annan form:
– Vi har lite tryck på oss från företagare och allmänheten som att skriva om verkstadsindustrin, om Götafors med mera, säger Lars Erik Joakimson, ordförande i Waggeryds Museiförening och en av de pådrivande i projektet.

Huvudförfattare har varit Lars-Evert Eskilsson som inte var med från allra första början men inom museiföreningen fick man upp ögonen för hans skrivande när man läste Lars-Everts bok om Betels historik.
Det är framför allt Lars-Evert som tillsammans med Camilla Appelqvist och Evert Melin svarat för arbetet. Men många andra har hjälpt till, som Thorleif Bergström.

Del 1 fick ett så fint mottagande, 800 trycktes och såldes slut på ett år. Därtill har 300 nytryckts. Således har del 2 direkt tryckts i 1 100 exemplar. Det är en mycket fin och välarbetad bok som väcker många minnen. På flera sidor kontras ett gammalt fotografi med en nytagen bild så man kan se skillnaden från då och nu.

Lena Landin och Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *