Nyheter

Två åtalas för hot och misshandel i Skillingaryd

Nyheter Nu åtalas de två män som i slutet av maj greps av polisen efter att ha misshandlat och hotat en tredje man i centrala Skillingaryd.

Foto: Pressbild

Det var dramatiskt i Skillingaryd den 29 maj när polisen ryckte ut med förstärkningsvapen till en adress i Skillingaryd. Två män, en i 20-årsåldern och en i 25-årsåldern, greps misstänkta för att ha misshandlat en man i 40-årsåldern.

Nu åtalas de båda misstänkta vid Jönköpings tingsrätt och av stämningsansökan att döma så rullades det upp en hel del den där dagen i maj.

Till att börja med misstänks de båda för grovt olaga hot. Detta efter atten av de misstänkta riktat en vapenattrapp mot offret samtidigt som den andre uttalat dödshot.

Den andra åtalspunkten rör misshandel där en av männen ska ha slagit offret med pistolattrappen i huvudet. I samband med händelsen ska man även olovligen tagit sig in i offrets bostad och tillgripit värdesaker i form av en tv och ett högtalarsystem. Detta gör att de även står åtalade för inbrott/stöld. En av de misstänkta åtalas även för brott mot vapenlagen då denne bar kniv i samband med händelsen.

De båda misstänks också för ringa narkotikabrott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *