Nyheter

Tyck till om Åkersområdet

Nyheter Åker, Bondstorp och Byarum. I den ordningen kommer kommunens dialogturné att arrangeras under hösten med start i eftermiddag

Arkivfoto

Gammal som ung, näringsidkare eller föreningseldsjäl – passa på att tyck till om Åker. Med start idag, tisdag, kommer politiker, vid dialogturnén, att finnas på plats i Åkers skola där de första två timmarna på eftermiddagen lanseras som kom-när-du-vill där man kan diskutera framtiden med politiker och tjänstemän.

– Vi bygger framtiden tillsammans med våra kommuninvånare. Man kan se dialogerna som ett kreativt tillfälle där syftet är att skapa en bild av invånarnas synpunkter och idéer på hur de tycker att respektive området ska utvecklas. På så sätt kan vi fånga viktiga frågeställningar, skapa ett bra underlag för beslut och öka kvaliteten i vår planering. Det är viktigt att alla invånare i Vaggeryds kommun får möjlighet att vara delaktiga i kommunens utveckling. Därför hoppas jag att många, ung som gammal, kommer på respektive dialog och lyfter sina tankar och idéer. På så sätt är man med och bidrar och gör skillnad, säger Gert Jonsson (M).

Som ett komplement till dialogturnén finns det möjlighet via webben att svara på frågor när det gäller utbudet av bland annat lekplatser, friluftsområden och lokaler, företagande, entreprenörskap och kultur- och fritidsaktiviteter. Jan-Erik Aronsson (SD) och Jörgen Johansson (C) kommer vara två av de ansvariga politikerna under eftermiddagen och kvällen i Åker.

Medborgardialoger i Hok, Svenarum, Klevshult, Skillingaryd och Vaggeryd kommer att genomföras under våren och alla träffar ska lämna ett underlag för kommande översiktsplanen, som i sin tur ska ge vägledning i kommande beslut såsom hur vår bebyggda miljö ska utvecklas och bevaras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *